Futur Drei

Futur Drei (2020)

Aanstekelijke bubblegumesthetiek in oprecht drama over identiteit.
play

6,9 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Duitsland
92 Min Duitsland

Parvis is een Duitse homoseksuele jongen van Iraanse afkomst. De 20-jarige jongvolwassene leidt een bevoorrecht leven in een middenklasse buitenwijk. Met zijn actieve nachtleven en spannende Grindr-dates heeft Parvis het alsmaar te druk. Terwijl hij van zijn jeugd geniet en niks van zijn afkomst wil weten, hebben zijn ouders een averechtse denkwijze. Die hebben zich opgewerkt als immigranten maar hun hart ligt, desondanks dat ze verbannen zijn, nog steeds in Iran. Als Parvis een taakstraf moet uitvoeren in een asielzoekerscentrum, ontmoet hij de gevluchte Iraniërs Amon en zijn zus Banafshe. De gevoelens die tussen Parvis en Amon bloeien lijken echter een gevaar voor de relatie tussen het drietal. Genietend van de zomer en dagdromend over hun toekomst, ontstaat het grimmige besef dat deze toekomst door ongelijkheid, homofobie en bureaucratie door hun vingers kan glippen.

Alt titel
Wir, No Hard Feelings
Regie
Faraz Shariat
Cast
Niels Bormann, Knut Berger, Maryam Zaree, Jürgen Vogel, Vanessa Loibl, Hadi Khanjanpour, Benny Radjaipour, Banafshe Hourmazdi, Eidin Jalali, Mashid Shariat, Nasser Shariat, Abak Safaei-Rad, Paul Lux, Katarina Gaub, Sevil Mokhtare, Ali Alik, Mark Tumba, Zabi Tajik.
Release
23.02.2020
Release NL
16.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Faraz Shariat | Scenario: Faraz Shariat | Cast: Benny Radjaipour (Parvis), Banafshe Hourmazdi (Banafshe), Eidin Jalali (Amon), Mashid Shariat (Parvis' moeder), Nasser Shariat (Parvis' vader), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2020

Faraz Shariat geeft met zijn verhaal een inkijkje in het leven van de Iraans-Duitse Parvis. De serieuze thema's - racisme, vluchteling zijn, worstelen met je seksualiteit - staan tegenover de bubblegumesthetiek met vrolijke kleuren en veel licht. De stijl van deze debuutfilm zou niet misstaan op Instagram, maar Futur Drei weet ook een oprecht verhaal over te brengen.

De kijker ontmoet Parvis wanneer hij bezig is het perfecte plaatje te creëren voor gay-datingapp Grindr. Met zijn kledingstijl zou hij best een influencer kunnen zijn, maar net zoals bij influencers is zijn leven uiteraard niet zo mooi als hij het voorspiegelt. Hij is zojuist veroordeeld omdat hij alcohol gestolen heeft en in een opvangcentrum voor asielzoekers zijn werkstraf moet uitvoeren. Daar ontmoet hij Amon en Banafshe, twee Iraanse vluchtelingen.

videotrailers & clips