Trees of Peace

5,6 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Rwanda, 1994. De vier vrouwen Annick, Jeanette, Peyton en Mutesi verschuilen zich in een ondergrondse ruimte onder de keukenvloer als er een bloedbad plaatsvindt. Opgesloten en geïsoleerd proberen ze hoopvol te blijven terwijl ze naar afschuwelijke geluiden luisteren. De uren veranderen in dagen en de dagen in weken. De vrouwen met verschillende achtergronden en geloofsovertuigingen moeten zowel fysiek als mentaal op elkaar leunen om levend aan deze verschrikking te ontsnappen.

Regie
Alanna Brown
Cast
Tongai Arnold Chirisa, David Madison, Sallieu Sesay, Evan Alex, Charmaine Bingwa, Ella Cannon, Tarnue Massaquoi, Bola Koleosho, Jamal Akakpo, Victor Kamwendo, Eliane Umuhire, Maurice Mack, Brian Mganga, Philip Michael, Omono Okojie, Kondwani Phiri, Sekou Sirleaf, Zack Yanni.

Filmtotaal Recensie

Regie: Alanna Brown | Scenario: Alanna Brown | Cast: Eliane Umuhire (Annick), Charmaine Bingwa (Jeanette), Ella Cannon (Peyton), Bola Koleosho (Mutesi), Tongayi Chirisa (François), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2021

Onlangs reageerde de wereld met reden onthutst op de huiveringwekkende gebeurtenissen in het Oekraïense Boetsja, maar helaas komen oorlogswreedheden regelmatiger voor dan we willen denken. Vaak zijn deze barbaarse taferelen te vlug vergeten, zoals de Rwanda-genocide van 1994 waarbij Hutu's ontaardden in meedogenloze slachters van hun Tutsi-landgenoten. De in de buurt gestationeerde internationale vredestroepen sloten de ogen voor het bloederige conflict, onder het mom dat hun mandaat het niet toeliet om in te grijpen. Het trieste gevolg was een miljoen doden in amper drie maanden.

Tegen deze trieste achtergrond speelt Alanna Browns Trees of Peace zich af. Brown, die als actrice rolletjes had in televisieseries als NYPD Blue, schetst in haar regiedebuut het relaas van vier jonge vrouwen die door het spijkerharde oorlogsgeweld 81 dagen lang gedwongen worden zich in een kleine voorraadruimte onder de grond te verschuilen. Het is het lot dat hen samenbrengt, want het gaat om vier vrouwen met verschillende achtergronden.