Hoe jong je er van buiten ook uitziet, als mens rot je van binnen toch weg.
play

6,8 details

  • 74 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
  • België
74 Min Frankrijk

Wanneer Alain en Marie een huis in een rustige buitenwijk bezichtigen geeft de makelaar alvast een waarschuwing: het luik in de kelder zal hun leven compleet veranderen. Dat is niets te veel gezegd: na hun eerste ervaring in de kelder besluiten ze direct het huis te kopen. Want wat er achter het luik in de kelder gebeurt is ongelooflijk (maar waar!).

Regie
Quentin Dupieux
Cast
Benoît Magimel, Anaïs Demoustier, Léa Drucker, Alain Chabat, Michel Hazanavicius, Grégoire Bonnet, Marie-Christine Orry, Mustapha Abourachid, Hiro Uchiyama, Antonia Buresi, Nagisa Morimoto, Stéphane Pezerat, Lena Lapres, Matthieu Blanchard, Roxane Arnal, Mikaël Halimi, Azuki Hagino, Vanessa Philippon.
Release
11.02.2022
Release NL
30.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Quentin Dupieux | Scenario: Quentin Dupieux | Cast: Alain Chabat (Alain), Léa Drucker (Marie), Benoît Magimel (Gérard), Anaïs Demoustier (Jeanne), e.a.| Speelduur: 74 minuten | Jaar: 2022

Quentin Dupieux heeft weer een nieuwe film geregisseerd, geschreven, gefilmd en gemonteerd. Wie inmiddels redelijk bekend is met zijn werk, zal het niet verbazen dat ook zijn nieuwste productie kort en heerlijk absurd is. In zijn vorige film Mandibules probeerden twee sullige types een megagrote vlieg te temmen; in Incroyable Mais Vrai staat een groot gat in een kelder centraal.

De film begint met een scène die menig huiszoeker wel bekend voorkomt. Een bezichtiging met een makelaar die met mooie praatjes het huis probeert kwijt te raken. De beste man heeft nog een verrassing voor het stel Alain en Marie. Hij brengt ze naar de kelder, waar zich een gat bevindt. Als je door dit gat gaat, gebeurt er iets levensveranderends. Je komt terecht op de bovenverdieping van het huis, twaalf uur later, maar je bent drie dagen jonger. Volg je het nog?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.