Prachtig Chinees familie-epos met adembenemende beelden, een zeer veelbelovend debuut.
play

8,0 details

  • 150 Min
  • Drama
  • China
150 Min China

Over de lotgevallen van een Chinese familie in de provincie die de slagen van het leven verwerkt. Het leven ontvouwt zich als een rolschildering, geregisseerd met kalme en precieze hand. Voor zijn vertelling over deze lotgevallen van een doodgewone Chinese familie koos Gu niet-professionele acteurs; zelf volgde hij geen filmopleiding.

Alt titel
Chun Jiang Shui Nuan
Regie
Xiaogang Gu
Cast
Guoying Zhang, Hongjun Du, Zhenyang Dong, Wei Mu, Luqi Peng, Youfa Qian, Zhangjian Sun, Fengjuan Wang, Lulu Zhang, Yi Zhuang, Zikang Sun, Zhangwei Sun, Renliang Zhang.
Release
22.05.2019
Release NL
07.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Gu Xiaogang | Scenario: Gu Xiaogang | Cast: Dong Zhenyang (Yangyang), Du Hongjun (Mum), Mu Wei (Wang Wei), Peng Luqi (Gu Xi), Qian Youfa (Youfu), Sun Zhangjian (Youjin), Sun Zhangwei (Youhong), Sun Zikang (Kangkang) e.a. | Speelduur: 150 minuten | Jaar: 2019

Dwelling in the Fuchun Mountains is een Chinees familie-epos, geïnspireerd op het gelijknamige schilderij uit 1350 van Huang Gongwang. Regisseur Gu Xiaogang neemt de tijd om zijn ontroerende familieverhaal te vertellen met poëtische beelden van een enorme visuele schoonheid.

Huang Gongwang leefde en werkte ten tijde van de Yuan-dynastie (1279-1368). Zijn schilderij Dwelling in the Fuchun Mountains beeldt het landschap van de gelijknamige bergen in zuidelijk China af, en het leven daarop. Op een rol van bijna zeven meter wisselen de seizoenen elkaar af. Het landschap en het leven veranderen mee, dankzij het perspectief dat telkens muteert over horizontale en verticale lijnen, hoe verder je op het schilderij kijkt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Dwelling in the Fuchun Mountains

acties