Mass

Mass (2021)

Dialoogrijke film gaat steeds door nadat de climax lijkt te zijn bereikt.
play

7,7 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigde Staten

Psychologisch beklemmend Kammerspiel waarin de ouders van een high school shooter tegenover de ouders van een van zijn slachtoffers komen te staan. Wat bracht de jongen tot zijn daad? Kunnen ze elkaar werkelijk begrijpen en is vergiffenis mogelijk?

Regie
Fran Kranz
Cast
Martha Plimpton, Jason Isaacs, Reed Birney, Ann Dowd, Breeda Wool, Kagen Albright, Michelle N. Carter, Michael White, Campbell Spoor.
Opbrengst
$ 131.357
Release
30.01.2021
Release NL
14.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Fran Kranz | Scenario: Fran Kranz | Cast: Jason Isaac (Jay), Martha Plimpton (Gail), Ann Dowd (Linda), Reed Birney (Richard), Breeda Wool (Judy), Kagen Albright (Anthony), Michelle N. Carter (Kendra), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2021

Door de vele schietpartijen in de Verenigde Staten is de discussie erover in zowel de VS als de rest van de westerse wereld flink losgebarsten. Nieuw is het probleem niet; zo'n tien jaar geleden kwam Lynn Ramsay met een karakterstudie over een 'school shooter' met haar film We Need to Talk About Kevin. Mass focust meer op de nasleep ervan, waarbij ouders van een slachtoffer in gesprek gaan met de ouders van de dader.

Films die volledig afhangen van dialoog zijn riskant, omdat ze veel aandacht van de kijker vragen. De dialoog in Mass weet een goede schets te maken van de schietpartij, de aanloop en de nasleep. Mede door het ijzersterke acteerwerk van de vier hoofdrolspelers zijn de meest cruciale scènes pittig en impactvol. De film verloopt echter in beats, wat wil zeggen dat er voortdurend emotionele hoogtepuntjes zijn met daartussen stukjes kalmte.

videotrailers & clips