Les  Liaisons Dangereuses

4,1 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
109 Min Frankrijk

De zeventienjarige Célène is idealistisch, gelooft in absolute liefde en is meer geïnteresseerd in lezen dan sociale netwerken. Ze bereidt zich voor om een tijdje gescheiden te leven van haar verloofde Pierre, en vertrekt van Parijs naar Biarritz. Daar moet ze het al snel opnemen tegen de valse elite van haar nieuwe school, die geregeerd wordt door de voormalige grote filmster en Instagram-koningin Vanessa, en de beroemde surfer Tristan. Hij is zowel gevaarlijk als verleidelijk. Célène wordt verliefd op hem en heeft geen idee dat ze in het middelpunt staat van een wrede weddenschap tussen Tristan en Vanessa. Hoe ver zullen ze gaan?

Alt titel
Dangerous Liaisons
Regie
Rachel Suissa
Cast
Alexis Michalik, Oscar Lesage, Camille Léon-Fucien, Julien Lopez, Aymeric Fougeron, Paola Locatelli, Simon Rérolle, Nicolas Berno, Jin Xuan Mao, Ella Pellegrini, Héloïse Janjaud, Elsa Duchez, Tristan Zanchi, Ahmed Shawky Shaheen, Jin Xuan Mao.
Release
08.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Rachel Suissa | Scenario: Choderlos de Laclos, Rachel Suissa | Cast: Alexis Michalik (Christophe), Paola Locatelli (Célène), Oscar Lesage (Oscar), Julien Lopez (Julius), Simon Rérolle (Tristan), Nicolas Berno (Patrick), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2022

De Franse briefroman Les Liaisons Dangereuses uit 1782 van Pierre Choderlos de Laclos is altijd populair filmmateriaal geweest. In 1959 verscheen de eerste verfilming met in de hoofdrol de iconische Jeanne Moreau, tegen het einde van de jaren tachtig kwamen er met Dangerous Liaisons en Valmont binnen een jaar zelfs twee verfilmingen in de bioscoop en een decennium later verscheen de moderne bewerking Cruel Intentions. En nu is er de hypermoderne Franse versie van Rachel Suissa.

Het uitgangspunt van dit onbenullige verhaal kan met gemak in een paar zinnen worden geschetst. Een man en een vrouw gaan met elkaar een weddenschap aan: hij moet een preutse vrouw voor zich weten te winnen. Dat lukt hem moeiteloos, maar vervolgens smelt het hart van de man voor zijn prooi, met alle penibele gevolgen van dien. Het is een verhaal dat je al honderden keren hebt gehoord, maar waar je met wat spitsvondigheid toch vele kanten mee uit kunt.

videotrailers & clips