Don't Make Me Go
Een verhaal waarvan je dacht te weten hoe het ging aflopen.

6,0 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

Bij Max wordt een levensbedreigende hersentumor ontdekt. Hierop neemt de alleenstaande vader zijn tienerdochter Wally mee op een roadtrip om haar moeder terug te vinden die hen jaren geleden in de steek liet. Onderweg poogt hij haar vele levenslessen mee te geven.

Regie
Hannah Marks
Cast
John Cho, Elizabeth Hawthorne, Jemaine Clement, Kaya Scodelario, Stefania Owen, Mitchell Hope, Simon Mead, Jen Van Epps, Josh Thomson, Otis Dhanji, Mia Isaac, Quentin Warren, Graham Vincent, Jordan Mooney, Timothy MacDonald, Madeleine McCarthy, Tane Williams-Accra, Jade Harlow.
Release
13.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Hannah Marks | Scenario: Vera Herbert Cast: John Cho (Max Park), Mia Isaac (Wally Park), Kaya Scodelario (Annie), Josh Thomson (Guy Connely), Jen Van Epps (Nicole), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2022

Als Max Park te horen krijgt dat hij een hersentumor heeft waarvan hij hoogstwaarschijnlijk niet zal genezen, besluit hij in de korte tijd die hij nog heeft zijn vaderlijke plicht te vervullen door zijn tienerdochter alles te leren wat ze nodig zal hebben in de rest van haar leven. Om ervoor te zorgen dat ze goed terechtkomt als hij er niet meer is, neemt hij haar mee op een roadtrip en zoektocht naar haar moeder, terwijl zijn dochter denkt dat ze onderweg zijn naar een schoolreünie.

Iedereen is bekend met de thema's die deze film behandelt. Familie, ouderschap, en verlies zijn geen spannende nieuwe onderwerpen, maar Don't Make Me Go geeft een nieuwe kijk op de verhalen rond ziek zijn. In deze film geen patiënten, maar bezorgde vaders en opstandige tienerdochters die door barre omstandigheden dichter naar elkaar toe groeien. Don't Make Me Go is in eerste instantie dan ook geen echte tranentrekker, zoals veel andere films in dit genre.