Glamour Girls

Glamour Girls (2022)

Dit Nigeriaanse prostitutiedrama wordt pas in de laatste dertig minuten echt interessant.
play

3,1 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Nigeria
120 Min Nigeria

De wereld van dure escorts belooft glamour, rijkdom en de mogelijkheid voor een groep vrouwen in Nigeria om opnieuw te beginnen. Hun dromen vallen echter in duigen als niet alles verloopt zoals verwacht. Een moord en diefstal brengen namelijk alles in gevaar.

Regie
Bunmi Ajakaiye
Cast
Ejike Asiegbu, Robert Adewale, Shantel Agba, Chika Agwuike, Tunbosun Aiyedehin, Bibiresanmi Amodu, Anne Annex, Gloria Anozie, Toke Aremu, Uzor Arukwe, Lilian Afegbai, Femi Branch, Onyinye Chukwu, Olivia Sandra Chuma, Olianna Daramola, Olivia Daramola, Joselyn Dumas, Chukie Edozien.
Release
24.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Bunmi Ayakaije | Scenario: Kemi Adesoye | Cast: Joselyn Dumas (Jemma), Nse Ikpe-Etim (Donna), Sharon Ooja (Emma), Chukie Edozien (Alexander), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2022

De synopsis van het prostitutiedrama Glamour Girls die Netflix je voorschotelt belooft veel goeds, maar helaas duikt de spanning waar het aantrekkelijke tekstje naar hint enkel op in het laatste halfuur. De eerste negentig minuten meandert de film van de ene losse scène naar de andere, wat ondanks enkele sterke emotionele momenten resulteert in een behoorlijke saaie en moeilijk serieus te nemen kijkervaring.

Glamour Girls volgt de levens van een groep prostituees die in de hogere kringen van de Nigeriaanse maatschappij vertoeven. Hun vak komt met de nodige glitter en glamour, die de film maar al te graag laat zien, maar heeft ook keerzijdes als jaloerse partners, drugsverslavingen en toch weer teruggeroepen worden wanneer je net denkt er definitief uit te zijn gestapt. Deze negatieve kanten maken het idee van de film interessant, maar de uitvoering is dat niet.

videotrailers & clips