We Met in Virtual Reality
Een bijzondere documentaire over de nog bijzonderdere wereld van virtual reality, die verdergaat dan escapisme.

6,3 details

  • 91 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
91 Min Verenigd Koninkrijk

De documentaire WE MET IN VIRTUAL REALITY, die volledig in de wereld van VR is gefilmd, legt de spanning en verrassende intimiteit van een ontluikende culturele beweging vast en demonstreert de kracht van online verbinding in een geïsoleerde wereld.

Regie
Joe Hunting
Cast
DragonHeart, IsYourBoi, Jenny, Toaster, Dust Bunny.
Release
21.01.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Hunting | Scenario: Joe Hunting | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2022

De coronapandemie en de daarmee samenhangende lockdowns hebben onze kijk op de samenleving voorgoed veranderd. Thuiswerken lijkt een blijvertje en zelfs nu de wereld er weer een beetje normaal uitziet is een ontmoeting onwennig. Geef je een hand, een boks of zelfs een zoen op de wang? Sommigen lijken de afstand tot hun medemens wel prettig te vinden. Filmmaker Joe Hunting greep de lockdown aan om in de wereld van virtual reality te duiken.

Hunting dompelde zich onder in een wereld die voor velen onbekend terrein is en die hij waarschijnlijk nooit had betreden als de planeet niet gebukt ging onder allerlei restricties. Toch is er een grote groep wereldburgers die niets liever doet dan elkaar digitaal ontmoeten, waarbij ze elk personage kunnen zijn dat ze willen, corona of niet. Voor de buitenstaander voelt dit wellicht als de ultieme poging om aan de harde werkelijkheid te ontsnappen, maar Hunting laat juist zien dat het medium voortkomt uit de diepgewortelde wens van de mens naar sociaal contact.