Cocoon

Cocoon (2020)

Kokon brengt een ontpoppende tiener op invoelende wijze tot leven.
play

6,6 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Duitsland
99 Min Duitsland

Nora, een 14-jarige stille waarneemster heeft zich altijd onzichtbaar gevoeld. Op feestjes, op school, bij het zwembad en op visites. De Berlijnse tiener besteedt normaliter haar tijd met haar grote zus, die veel uitbundiger is en een andere denkwijze dan Nora heeft. Haar grote zus geeft alleen maar om haar uiterlijk, het versieren van jongens en sociale media. Maar Nora heeft haar eigen visie op de wereld, en als ze Romy ontmoet, voelt ze zich eindelijk niet meer onzichtbaar. De lucht lijkt blauwer en Nora’s lichaam veranderd. Ze voelt zich een rups die klaar is voor haar metamorfose: ze kruipt eindelijk uit haar cocon om een prachtige vlinder te worden.

Regie
Leonie Krippendorff
Cast
Anna Lena Klenke, Jella Haase, Lena Urzendowsky, Anja Schneider, Hussein Eliraqui, Melanie Straub, Elina Vildanova, Franz Hagn, Kim Riedle, Bill Becker, Inga Bruderek, Helene Grass, Mohamed Issa, Robert Kuchenbuch, Philomena Köbele, Denise Owono.
Release
21.02.2020
Release NL
21.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Leonie Krippendorff | Scenario: Leonie Krippendorff | Cast: Lena Urzendowsky (Nora), Jella Haase (Romy), Lena Klenke (Jule), Elina Vildanova (Aylin), Anja Schneider (Vivienne), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2020

Het is de warmste zomer ooit in Berlijn in 2018. Nora en haar zus Jule hebben alleen een moeder, maar zij is bijna altijd weg. De zussen kunnen dus alles doen wat ze willen. Als een vriend van Jule tijdens een spelletje Nora's hand breekt, betekent dat dat ze niet meekan op een schoolreisje en bij haar oudere zus in de klas komt. Op zoek naar nieuwe vrienden die meer met haar gemeen hebben dan haar zus loopt ze Romy tegen het lijf. Al snel wordt het Nora duidelijk dat ze meer voelt dan alleen vriendschap.

Er zijn veel coming-of-agefilms, van het bijzondere over twaalf jaar verspreid gefilmde Boyhood tot de moderne klassieker Lady Bird. Ondertussen beginnen meer coming-out-gerelateerde verhalen hun weg te vinden naar het witte doek. Het gaat steeds minder om verhalen waarin de coming-out centraal staat, zoals bij Love, Simon. Langzaam vindt een verschuiving plaats naar films waarin queerness nog steeds van betekenis is voor de vorming van de identiteit van personages, maar ook helder is dat er zoveel meer meespeelt.

videotrailers & clips