Benauwende aanklacht tegen de kapitalistische samenleving.
play

7,3 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Frankrijk
96 Min Frankrijk

Philippe Lemesle (Lindon) is bedrijfsleider van een Franse fabriek, die in handen is van een Amerikaanse multinational. De werkdruk is hoog en het altijd aanwezige werk zet Philippe's huwelijk met Anne (Sandrine Kiberlain) onder druk. Hij voelt zich gevangen in zijn baan en gegijzeld door de eisen van zijn superieuren. Dan bereikt Philippe het punt waarop hij moet beslissen hoe zijn eigen leven én dat van zijn gezin verder moet...

Alt titel
Another World
Regie
Stéphane Brizé
Cast
Vincent Lindon, Sandrine Kiberlain, Christophe Rossignon, Anthony Bajon, Daniel Masloff, Alexandre Martin, Didier Bille, Myriam Larguèche, Jerry Hickey, Marie Drucker, Mehdi Bouzaïda, Joyce Bibring, Olivier Beaudet, Valérie Lamond, Jean-Pierre Gauthier, Olivier Lemaire, Guillaume Draux, Sarah Laurent.
Budget
$ 4.900.000
Release
10.09.2021
Release NL
28.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Stéphane Brizé | Scenario: Stéphane Brizé, Olivier Gorce| Cast: Vincent Lindon (Philippe Lemesle), Sandrine Kiberlain (Anne Lemesle), Anthony Bajon (Lucas Lemesle), Marie Drucker (Claire Bonnet-Guérin), Olivier Lemaire (Olivier Lefèvre), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2021

Philippes huwelijk is opgebrand. Zijn vrouw kan de spanning die hij mee naar huis brengt van werk niet meer aan en wil meer dan zes weekenden samen in twee jaar tijd. Naast de scheiding is het tijd voor een nieuwe ontslagronde in het bedrijf. Philippe is medeverantwoordelijk voor het opstellen van de lijst met mensen die op straat gezet moeten worden. Hij raakt verstrikt in de vermorzelende kapitalistische bedrijfscultuur terwijl hij de werknemers het liefst een helpende hand zou bieden.

Regisseur Stéphane Brizé is geen onbekende met maatschappelijk betrokken films die de funeste werking van kapitalisme ontleden. Het is dan ook niet verrassend dat hij een beklemmend beeld neer weet te zetten. Ook werkt hij weer samen met een van zijn vaste acteurs, Vincent Lindon. Zijn karakteristieke uiterlijk leent zich goed voor de opgebrande Philippe. Daarnaast is hij een steengoede acteur. Hij laat dat zien in scènes waarin hij bijna geen tekst heeft, maar met zijn ogen allerlei verschillende emoties overbrengt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.