The Last Bus (2021)

Bewapend met een buspas gaat een Britse bejaarde nog een laatste keer op zoek naar betekenis. Hij vindt vooral wanorde.
play

5,7 details

  • 86 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Arabische Emiraten
86 Min Verenigd Koninkrijk

'The Last Bus' neemt je mee op de reis van de 90-jarige weduwnaar Tom Harper (Timothy Spall) van zijn woonplaats van de laatste vijftig jaar - een afgelegen dorp in het noorden van Schotland - terug naar zijn geboorteplaats – dichtbij het meest zuidelijke punt van Engeland. In een strijd tegen de tijd, zijn leeftijd en het lot, begint Tom onverschrokken aan deze lange reis met zijn gratis buspas met als doel een belofte aan zijn vrouw Mary (Phyllis Logan) na te komen.

Regie
Gillies MacKinnon
Cast
Timothy Spall, Phyllis Logan, Colin McCredie, Anne Kidd, Steven Duffy, Matt Costello, Saskia Ashdown, Ben Ewing, Natalie Mitson, Aila Gavin, Jack Brown, Adam Mitchell, Helen Windsory Quinn, Patricia Panther, Scott Campbell, Finn Weatherstone, Kirsty Eila McIntyre, Ronan Doyle.
Release
18.06.2021
Release NL
21.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Gillies MacKinnon | Scenario: Joe Ainsworth | Cast: Timothy Spall (Tom), Phyllis Logan (Mary), Ben Ewing jonge Tom), Natalie Mitson (jonge Mary), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2021

Na een lang leven op een van de meest noordelijk gelegen plekken van de Britse Eilanden, besluit de hoogbejaarde Tom Harper terug te gaan naar zijn geboortegrond. Zijn geboortegrond is Land's End, het meest zuidelijke puntje van Engeland. Ooit, als jonge vent, maakte hij de reis noordwaarts per bus met zijn geliefde. Een lang leven later maakt hij deze reis per bus de andere kant op. Eindeloos overstappen om vele honderden kilometers af te leggen. Een laatste keer terug naar het begin, om de cirkel rond te maken.

Na een lange strijd om van Schotland zijn thuis te maken, is het laatste dierbare wat hem in het noorden hield hem onlangs ontvallen. Zo is deze odyssee ook een liefdevol eerbetoon aan zijn vrouw Mary. En net als voor Odysseus gaat de thuisreis voor Tom niet zonder slag of stoot en ontmoet hij onderweg de meest zonderlinge stervelingen en uitzonderlijke uitdagingen. Iedere bus waar hij in- of uitstapt lijkt een nieuw probleem of avontuur te betekenen, wat van de film een aaneenschakeling van thema's en gebeurtenissen maakt. Allemaal zijn het puzzelstukjes die betekenis moeten geven aan het leven van Tom en aan maatschappelijke ontwikkelingen in de Britse samenleving tijdens dit lange leven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Last Bus

acties