Alcarràs (2022)

Een lome zomer markeert het einde van een boerenfamilie.
play

7,6 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Spanje
  • Italië
120 Min Spanje

Zo lang ze zich kunnen herinneren besteedt de Solé familie de zomer aan het oogsten van perziken op hun boomgaard in Alcarràs. Dit jaar kan echter de laatste keer zijn, als blijkt dat de eigenaar overweegt het land te verkopen. Er liggen plannen op tafel om de perzikbomen te kappen en zonnepanelen te plaatsen. Een breuk binnen de hechte familie is het gevolg, die hierdoor het risico loopt meer dan alleen hun huis te verliezen.

Regie
Carla Simón
Cast
Abril Baltrons, Berta Pipó, Antonia Castells, Albert Bosch, Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Joel Rovira, Montse Oró, Xènia Roset, Jacob Diarte, Djibril Casse, Ainet Jounou, Oumar Balde, Josep Abad, Alhousseyhou Diallo, Irati Elordui, Isaac Rovira, Carles Cabós.
Release
15.02.2022
Release NL
18.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Carla Simón | Scenario: Carla Simón, Arnau Vilaró | Cast: Jordi Pujol Dolcet (Quimet), Anna Otin (Dolors), Xènia Roset (Mariona), Albert Bosch (Roger), Ainet Jounou (Iris), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2022

Gouden Beer-winnaar Alcarràs dompelt de kijker onder in het leven van een Spaanse familie gedurende een zomer die een kantelpunt markeert. Als hij eindigt, zullen de familieleden hun land vol perzikbomen kwijtraken omdat er nooit een contract is getekend dat vermeldt dat zij de wettelijke eigenaars zijn. Daarnaast zijn er protesten aan de gang van boeren die vragen om eerlijke prijzen.

Filmmaker Carla Simón vangt deze turbulente tijd voor de familie in het smallere 1:66:1-beeldformaat, waardoor de focus extra op de personages komt te liggen. Het gaat niet om de mooie omgeving, maar juist om het intieme drama. Zo is er extra veel oog voor de personages, bijna allemaal gespeeld door mensen uit de getoonde regio die geen beroepsacteurs zijn. Met het warme kleurenpalet ontstaat een integer portret waarbij al het drama zich uit in de alledaagse persoonlijke ontwikkelingen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Alcarràs

acties