Coupez!

Coupez! (2022)

Geslaagde remake van de de Japanse lowbudget-culthit One Cut of the Dead, door de regisseur van The Artist.
play

5,7 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
  • Japan
110 Min Frankrijk

In een verlaten gebouw lopen de opnamen van een low-budget zombie-horrorfilm volledig uit de hand. De cast en crew hebben al heel wat te stellen met hun driftige regisseur (Romain Duris), maar wanneer blijkt dat hij een eeuwenoude zombievloek heeft ontketend om de film meer authenticiteit te geven is de waanzin compleet: in een chaotische one-shot waarin lichaamsdelen en bloedspetters rondvliegen moeten ze zombies én hun agressieve regisseur van zich afslaan in afwachting van de verlossende final cut. Maar is dat het hele verhaal?

Alt titel
Final Cut
Regie
Michel Hazanavicius
Cast
Romain Duris, Lyes Salem, Bérénice Bejo, Charlie Dupont, Grégory Gadebois, Yvon Martin, Florence Janas, Luàna Bajrami, Matilda Anna Ingrid Lutz, Finnegan Oldfield, Agnès Hurstel, Sébastien Chassagne, Yoshiko Takehara, Yumi Narita, Raphaël Quenard, Jean-Pascal Zadi, Simone Hazanavicius, Raïka Hazanavicius.
Release
17.05.2022
Release NL
18.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Michel Hazanavicius | Scenario: Michel Hazanavicius | Cast: Romain Duris (Rémi), Bérénice Bejo (Nadia), Grégory Gadebois (Philippe Rolland), Finnegan Oldfield (Raphaël Barrelle), Matilda Anna Ingrid Lutz (Ava), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2022

Vijf jaar geleden nam het Japanse One Cut of the Dead het nog steeds uiterst populaire zombiegenre op de hak. De film werd voor een appel en een ei gemaakt maar wist uiteindelijk wereldwijd miljoenen op te brengen. Het concept was dan ook bijzonder sterk: een filmcrew die bezig is met het opnemen van een horrorfilm wordt zelf aangevallen door een kudde zombies. Maar wacht, dat is niet alles. Het is namelijk een film binnen een film binnen een film. Dit zou conceptueel doorgaans genoeg zijn om het publiek helemaal kwijt te raken, maar dat gebeurde wonderwel niet.

Dat is evenmin het geval bij de Franse remake Coupez!, gemaakt door Michel Hazanavicius, die furore maakte met Oscarwinnaar The Artist. Ditmaal is het aan de Franse cineast Rémi om in opdracht van een Japans televisiekanaal een film over de belaagde cast en crew af te leveren. Live en in één take welteverstaan. Zelfs al duurt de film maar een halfuur, toch lijkt dit een onmogelijke opgave. Rémi weet dan ook niet of hij wel aan zo'n project moet beginnen, tot een aanstormend talent ("de Franse Adam Driver") zich aan de film verbindt.

videotrailers & clips