Carter

Carter (2022)

Een zombievirus en de CIA weerhouden de Noord-Koreaanse actieheld Carter er niet van iedereen spectaculair op te blazen.
play

5,0 details

  • 132 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Zuid-Korea
132 Min Zuid-Korea

Een man wordt wakker in een motelkamer zonder herinneringen aan zijn verleden. Een mysterieuze stem uit een apparaat in zijn oor vertelt hem dat zijn naam Carter is. De CIA zit achter hem aan en een bom in zijn mond zal tot ontploffing worden gebracht als hij niet meehelpt met een speciale missie. Carter moet een belangrijk meisje redden dat het enige tegengif is voor een virus dat verantwoordelijk is voor een dodelijke pandemie.

Regie
Byeong-gil Jeong
Cast
Sung-jae Lee, Andreas Fronk, Joo Won, Jeong Sori, Kim Bo-Min, Simon Rhee, Camilla Belle, Foster Burden, Maurice Turner Jr., Enrico Dennis, Geoffy Gaudet, Jonathan Ehren Groff, Jason Nelson.
Release
05.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Byung-gil Jung | Scenario: Byung-gil Jung Byeong-sik Jung | Cast: Joo Won (Carter Lee), Kim Bo-Min (Ha-Na Jung), Sung Jae-Lee (Jong-hyuk Kim), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2022

Actie, actie, actie. Dat is waar deze Zuid-Koreaanse Netflix-film op uit is. Spion Carter moet beide Korea's zien te behoeden voor een gevaarlijke virusuitbraak, maar wordt helaas wakker zonder geheugen of besef aan welke kant hij staat. Alle CIA-agenten, Noord- of Zuid-Koreaanse militairen en zombie-achtige geïnfecteerden die zijn pad kruisen mogen het dus berouwen. Het uitgangspunt is duidelijk dat van een B-film, maar de overweldigende cinematografische visie en overdadige actie maken dat ruim goed.

Binnen de eerste minuten wordt het hele achtergrondverhaal erdoorheen geramd om vervolgens zo snel mogelijk de bloedlust van de kijker te bevredigen. Het DMZ-virus bedreigt het hele Koreaanse schiereiland te overspoelen, waardoor de Noord- en Zuid-Koreaanse overheden gedwongen zijn om samen te werken voor een vaccinatie. Tijdens deze gespannen verhoudingen wordt agent Carter wakker zonder een enkele herinnering en met een flink aantal pistolen van CIA-agenten op zich gericht. Hij is gedwongen om de instructies op te volgen van een stem uit een oortje, aangezien er ook een dodelijke bom in zijn mond is geplant.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Carter Nieuwsberichten