Código Emperador
Deze ingetogen maar geslaagde thriller toont een wel heel grimmig beeld van Spanje.
play

5,2 details

  • 106 Min
  • Thriller
  • Spanje
  • Frankrijk
106 Min Spanje

De agent Juan is werkzaam voor de veiligheidsdiensten, maar brengt ook verslag uit aan een organisatie die zich met illegale activiteiten inlaat. Officieel bestaat zijn missie eruit terreuraanslagen te voorkomen, al wordt Juan gedwongen grenzen te overschrijden en misdaden, begaan door mensen in machtsposities, te verdoezelen. Hoe ver wil hij gaan om zijn plicht te vervullen?

Alt titel
Project Emperor
Regie
Jorge Coira
Cast
Luis Tosar, Laura Domínguez, Juan Carlos Vellido, Miguel Rellán, Santi Prego, María Botto, Georgina Amorós, Alexandra Masangkay, Denis Gómez, Fran Lareu, Arón Piper, Mirela Balic, Ayax Pedrosa, Patirke Mendiguren, Jaime Newball, Erik Novak, Xabier Álvarez, Marian Dumistracu.
Release
18.03.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Jorge Coira| Scenario: Jorge Guerricaechevarría| Cast: Luis Tosar (Alex/Juan), Alexandra Masangkay (Wendy), Georgina Amorós (Marta), Denis Gómez (Ángel), Laura Domínguez (Ana), Miguel Rellán (Galán), María Botto (Charo), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2022

Dat de meeste filmliefhebbers ondertussen wel door zullen hebben dat goede Spaanse cinema meer voorstelt dan alleen het oeuvre van Pedro Almodóvar, zal voor een deel te danken zijn aan de recente Spaanse toevoegingen aan het Neflix-aanbod. Zo verscheen een tijdje geleden op de streamingdienst het ijzersterke misdaaddrama Las Leyes de la Frontera en ook was er de intrigerende horrorfilm El Páramo. Nu is er Código Emperador, dat het eveneens verdient aan je ellenlange watchlist te worden toegevoegd.

Código Emperador is een thriller zonder helden. Zelfs het hoofdpersonage Alex is dat niet. Deze undercoveragent bij de Spaanse inlichtingendienst mag de meest vuile klusjes op te knappen. Wanneer een grote voetballer in een vlaag van woede zijn Oekraïense vriendin toetakelt, wordt Alex opgedragen de man zelf in elkaar te rammen, op een wijze waarop dit op een gewelddadige inbraak lijkt. De man stelt nooit vragen bij zijn opdrachten en is tevreden met wat hij heeft, ook al past zijn hele hebben en houden in één koffer. Een gezinsleven, laat staan het koesteren van een liefde, heeft Alex niet.

videotrailers & clips