The Assistant

The Assistant (2022)

Voorspelbare wraakzuchtige knok- en schietfilm van Maleisische makelij met een gejatte plottwist.
play

5,5 details

  • 124 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Maleisië
124 Min Maleisië

Nadat de politie harddrugs in zijn auto vindt, wordt Zafik voor tien jaar naar de gevangenis gestuurd. Hij blijft echter volhouden dat de drugs niet van hem zijn. Na twee jaar in de gevangenis krijgt hij van zijn vriend Sam het vreselijke nieuws te horen dat zijn zoon en vrouw zijn vermoord. Na zijn vrijlating is hij vastbesloten om de daders voor het gerecht te brengen. Terug in de vrije wereld ontmoet hij Sam weer, die nu een hoge piet is in een groot bedrijf. Om aan geld te komen, zamelt Zafik beschermingsgeld voor Sam in bij lokale kleine bedrijven. Hij krijgt hulp van Feroz, een neef van zijn overleden vrouw. Ze kunnen niet meer van elkaar verschillen: Zafik communiceert met woorden, Feroz met vuisten. De twee komen steeds dichter bij de daders met hun methodes.

Regie
Adrian Teh
Cast
Chacko Vadaketh, Iedil Dzuhrie Alaudin, Hairul Azreen, Kin Wah Chew, Coby Chong, Tony Eusoff, Henley Hii, Farali Khan, Kenji Sawahii, Hanis Zalikha.
Release
25.04.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Adrian Teh | Scenario: Chi-Ren Choong, Adrian Teh | Cast: Iedil Dzuhrie Alaudin (Zafik), Hairul Azreen (Feroz), Henley Hill (Dato Sam Lee), Kin Wah Chew (Kuan), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2022

Zafik is een lieve jongen die onterecht tien jaar in de bak heeft gezeten voor drugshandel. Tot overmaat van ramp is hij acht jaar geleden ook nog eens zijn vrouw en kind verloren. Eenmaal vrij wil de goedzak weten wie er achter de moord zit en wie hem de misdaad in de schoen heeft geschoven. Jeugdvriend Sam is inmiddels een belangrijke zakenman geworden, maar houdt zich tevens bezig met smerige zaakjes. Altruïst Zafik heeft geen zin om de fout in te gaan, dus slaat hij een aanbod voor een betrekking bij Sam af.

Je kan er niet anders dan cynisch over zijn, want het Maleisische The Assistant is wellicht nog wel het leukst als je met een groep vrienden zo goed mogelijk het plot weet te voorspellen. Veel fantasie is daar niet voor nodig. Wanneer Zafik in zijn voormalige woning opzichtig jammert om alles en iedereen die hij is kwijtgeraakt, staat er opeens een man voor zijn neus. Als deze Feroz zich later voorstelt als de neef van zijn vrouw, dan weten we al dat Zafik niet meer van hem afkomt.

videotrailers & clips