Er zijn films die niet per se gemaakt hadden hoeven worden. Dit is er een van.
play

4,3 details

  • 112 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Zuid-Afrika
112 Min Zuid-Afrika

Drie beste vrienden werken voor een mijnbouwbedrijf. Sam werkt met de directeuren, Prince is een accountant en Junior een bewaker. Ze beginnen problemen te zien op de werkvloer als het bedrijf verkocht wordt en nieuwe eigenaren krijgt. Hoewel er beloofd wordt dat er niets zal veranderen, verliest Sam onder meer zijn baan. Nu de drie vrienden het slachtoffer zijn van verandering, komen ze samen met een plan om geld te verdienen. Ze zetten hun zinnen op een overval, maar krijgen weldra te maken met wrede buitenaardse wezens die de werkruimte binnendringen.

Regie
Gareth Crocker
Fred Wolmarans
Cast
Kenneth Fok, Desmond Dube, Jack Devnarain, Daniel Janks, Kate Liquorish, Rea Rangkaka, Stevel Marc, Kiroshan Naidoo, Bonko Cosmo Khoza, Shadi Chauke, Stephanie Hough, Denel Honeyball, Luthuli Dlamini, Ayanda Diyanti, Kylie Fisher, Neels Clasen, Sechaba Ramphele, Bevan Cullinan.
Release
10.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Gareth Crocker, Fred Wolmarans | Scenario: Gareth Crocker | Cast: Rea Rangaka (Sam), Kiroshan Naidoo (Prince), Sechaba Ramphele (Junior), Shadi Chauke (Rosemary), El Vanneme-Bekink (Svetlana), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2022

Film heeft de mogelijkheid om magisch te zijn. Iemand maakt een klein sprongetje in het ene shot en landt in het andere shot. Tadaa, met behulp van montage heeft zojuist iemand met bovennatuurlijke kracht op geloofwaardige wijze over een hoog hek gesprongen zonder dat we het ooit echt hebben gezien. Zo maak je genrefilms als je geen budget hebt. Hoe het niet moet, is te zien in Office Invasion, waarvoor de makers hebben gekozen het sciencefictiondeel slechts tien minuten te laten innemen van een speelduur van twee lange uren.

Drie vrienden werken samen bij hetzelfde mijnbedrijf: Sam is geoloog, Prince is administratief medewerker en Junior is beveiliger. Op ieders afdeling krijgen ze te horen dat er flink wordt gesneden in het personeelsbestand. Met name Sams leven wordt onhaalbaar nu de kosten voor zijn dochters medicatie niet meer worden gedekt. Laat Sam nou net zijn benaderd door een Chinese crimineel die dik geld wil betalen voor wat er wordt gemijnd. De drie maatjes bedenken een plan om het product te stelen, maar op de avond van de klus blijkt de werkplek te zijn overgenomen door aliens.

videotrailers & clips