La jefa

La jefa (2022)

Wispelturige Spaanse thriller flirt met het werk van Pedro Almodóvar.

4,3 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Spanje
109 Min Spanje

Een ambitieuze jonge vrouw sluit een ongebruikelijke deal met haar charmante bazin. Als ze begint te twijfelen, is het wellicht al te laat om de deal af te zeggen.

Regie
Fran Torres
Cast
Aitana Sánchez-Gijón, Pedro Casablanc, Younes Bachir, Cumelen Sanz, María Fernández Prat, Mariela Martinez Campos, Alex Pastrana, Vanesa Rasero, Adán Redondo, Mehdi Regragui, Rocío Setjo.
Release
29.04.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Fran Torres | Scenario: Laura Sarmiento Pallarés | Cast: Aitana Sánchez-Gijón (Beatriz), Cumelen Sanz (Sofía), Álex Pastrana (Nacho), Younes Bachir (Hamid), Pedro Casablanc (Julio), María Fernández Prat (Belén), Mariela Martinez Campos (Encargada Tienda), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2022

De Spaanse cinema zal altijd wel een beetje verbonden blijven met het oeuvre van Pedro Almodóvar. Ook in La Jefa is de impact van de populaire cineast merkbaar, hoewel je er met enige goede wil ook wat van Alfred Hitchcock of het latere werk van Brian De Palma in kan herkennen. Je kunt echter ook de vergelijking trekken met The Devil Wears Prada, al was het maar omdat dit regiedebuut van Fran Torres zich eveneens in de modewereld afspeelt.

Hoewel Sofia nog nooit een universiteit van binnen heeft gezien, solliciteert ze bij het modehuis van Beatriz met als argument dat ze het bedrijf op haar duimpje kent omdat ze er een scriptie over zou hebben geschreven. De goedgelovige Beatriz is meteen verkocht en neemt Sofia in dienst als stagiaire. Terwijl andere modeontwerpers in de jonge vrouw een gevaarlijke concurrent zien die moet worden bestreden, wordt Sofia in korte tijd de trouwe rechterhand van Beatriz, waardoor ze volop kan genieten van de glamourwereld waar ze altijd van droomde.