The Fall Guy
DVD RELEASE

The Fall Guy (2024)

Dit eerbetoon aan het ondergewaardeerde vak gaat gepaard met veel stunts, ook al zijn ze lang niet altijd functioneel.
play

6,9 details

  • 126 Min
  • Actie
  • Drama
  • Komedie
  • Verenigde Staten
126 Min Verenigde Staten

Hij is een stuntman en net als ieder ander in de stuntwereld blazen ze hem op, schieten ze hem neer, laten ze hem crashen, smijten ze hem door ramen heen en laten ze hem van de hoogste constructies vallen. En dat allemaal voor ons vermaak. Na een ongeval dat hem bijna zijn carrière heeft gekost, moet de onbezongen held een vermiste filmster opsporen, een samenzwering onthullen en zijn grote liefde zien terug te winnen, terwijl hij ook nog gewoon zijn werk moet doen. Dat kan bijna niet goed gaan.

Regie
David Leitch
Cast
Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer, Aaron Taylor-Johnson, Lee Majors, Hannah Waddingham, Stephanie Hsu, Winston Duke, Zara Michales, Beth Champion, Madeleine Jones, Adam Dunn, Ben Knight, Robert McFarlane, Jack Doherty, Tim Franklin, Rakel Rose, Tashrif Islam, Gregory J. Fryer, Matuse, Ioane Saula, Madeleine Wilson, Kalkidan China, Angela Nica Sullen, Di Smith, Megan O'Connell.
Release
24.04.2024
Release NL
25.04.2024
Release DVD
17.07.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: David Leitch | Scenario: Drew Pearce | Cast: Ryan Gosling (Colt Seavers), Emily Blunt (Jody Moreno), Aaron Taylor-Johson (Tom Ryder), Winston Dyke (Dan Tucker), Hannah Waddingham (Gail Meyer), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2024

Elke goede actieacteur moet kunnen rekenen op zijn stuntdubbel. Het vak van stuntman, niet zelden uitgevoerd door (voormalige) sporters, wordt vaak ondergewaardeerd. Het is dan ook een behoorlijk ondankbare rol omdat niemand weet wie je bent, maar de acteur die je vervangt wel goede sier maakt met jouw fysieke inspanningen. Sommige acteurs, zoals Tom Cruise, gaan er prat op dat ze hun eigen stunts uitvoeren. Toch wordt het hoog tijd om de stuntman (of -vrouw) eens in het zonnetje te zetten.

Als nog niet duidelijk is dat The Fall Guy een hommage moet zijn aan de stuntman, dan doordringen regisseur David Leitch en hoofdrolspeler Ryan Gosling je daar wel van. Voordat de openingsscène over het scherm rolt richten ze zich op quasi-komische wijze tot het bioscooppubliek. Ze willen een eerbetoon brengen aan de vele anonieme stuntmensen. Toch is het opmerkelijk dat de stuntacteurs die in The Fall Guy hun kunsten vertonen niet bij naam worden genoemd, ook al zien we ze aan het werk tijdens de aftiteling.

videotrailers & clips

alle artikelen (24)

The Fall Guy Nieuwsberichten