After Love

After Love (2020)

Degelijke portrettering van de rouw van een weduwe, maar de spannende dramatische opzet komt amper uit de verf.
play

7,6 details

  • 89 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
89 Min Verenigd Koninkrijk

In de havenstad Dover in het zuidoosten van Engeland wordt Mary Hussain plotseling weduwe na de onverwachte dood van haar man. Een dag na de begrafenis ontdekt ze dat hij, slechts eenentwintig mijl verderop aan de overkant van het Kanaal in Calais, een geheim heeft.

Regie
Aleem Khan
Cast
Sudha Bhuchar, Joanna Scanlan, Nathalie Richard, Nasser Memarzia, Jeff Mirza, Aaron Chawla, Talid Ariss, Nisha Chadha, Jabeen Butt, Subika Anwar-Khan, Elijah Braik, Adam Karim, Narayan David Hecter, Pierre Delpierre, Seema Morar.
Release
11.09.2020
Release NL
25.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Aleem Khan | Scenario: Aleem Khan | Cast: Joanna Scanlan (Mary), Nathalie Richard (Geneviève), Talid Ariss (Solomon), Nasser Memarzia (Ahmed), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2020

Een dag na de begrafenis van haar man Ahmed ontdekt Mary Hussain dat hij er een minnares op nahield. Dat maakt het extra moeilijk zijn dood een plek te geven. Mary besluit de vrouw in kwestie op te zoeken aan de andere kant van het Kanaal. Deze Geneviève neemt Mary na een dubieus misverstand rondom haar hoofddoek in dienst als hulp in huis. Daar staat Mary nog een schok te wachten. Een confrontatie blijft uiteraard niet uit.

De ietwat wankelende opzet zorgt voor te verwachten ontwikkelingen wanneer Mary zich onmisbaar maakt voor Geneviève en haar zoon Solomon. Veelzeggend is een scène waarin ze het vertrouwen van Solomon wint en hem leert hoe een Pakistaanse curry te eten. Het emotionele broeipunt blijft echter vlak, omdat de twee geliefden van Ahmed te veel als los zand aanvoelen.

videotrailers & clips