Pink Moon

Pink Moon (2022)

Een emotioneel familiedrama van Nederlandse bodem met goedgeplaatste luchtigheid.
play

6,7 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
  • Slovenië
95 Min Nederland

Als Iris volkomen onverwachts van haar vader Jan te horen krijgt dat hij genoeg heeft van het leven en ermee wil stoppen, wordt ze gedwongen de totale absurditeit van de situatie onder ogen te komen. Terwijl de vastgelegde datum nadert, besluit Iris om van het schijnbaar geoliede draaiboek van haar broer af te wijken. Ze probeert met alle macht een antwoord bij haar vader los te krijgen op de enige vraag die er voor haar toe doet: waarom?

Regie
Floor van der Meulen
Cast
Johan Leysen, Anniek Pheifer, Jaap Spijkers, Urmie Plein, Eelco Smits, Jenny Hsia, Gusta Geleynse, Lolu Ajayi, Sinem Kavus, Julia Akkermans, Mariana Aparicio Torres, Ruben de Goede, Glenn Coenen, Noor Croes, Zazie Kroeger, Bruno Prent, Claire Schuyffel, Ama Tarenskeen.
Release
13.06.2022
Release NL
08.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Floor van der Meulen | Scenario: Bastiaan Kroeger | Cast: Julia Akkermans (Iris), Johan Leysen (Jan), Eelco Smits (Ivan), Anniek Pheifer (Elisabeth), Sinem Kavus (Laura), e.a. | Speelduur:90 minuten | Jaar:2022

Tijdens een doodnormaal familiediner komt vader Jan met het schokkende nieuws dat hij bezig is met medicatie om zijn leven te beëindigen. Pink Moon volgt het verhaal van dochter Iris die deze emotionele klap probeert te verwerken. Terwijl haar vader en broer erg zakelijk en beschaafd met deze beslissing omgaan, heeft Iris moeite om de keuze van haar vader te begrijpen en te accepteren. Wat volgt is een emotioneel verhaal met momenten tussen vader en dochter die zowel aandoenlijk als hartverscheurend zijn.

Een grote bijdrage aan de emotionele lading van de film is het tempo. De allereerste scène legt meteen het plot voor de kijker neer: vader Jan is bezig met medicatie voor zelfdoding, Iris heeft hier geen begrip voor en vindt het niet eerlijk dat hij dit niet van tevoren heeft besproken. De personages en hun kijk op de situatie worden glashelder gepresenteerd. Vervolgens spendeert de film vrijwel de gehele verdere speelduur aan Iris en haar emotionele reis naar begrip voor de keuze van haar vader. De kijker wordt goed meegenomen in alle complexe gevoelens die door Iris heengaan.

videotrailers & clips