Ted & De Magische Smaragd
Teds derde avontuur is een genot voor jonge Indiana Jones-fans.
play

5,4 details

  • 90 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Spanje

Ted is een simpele, vriendelijke en fantasierijke bouwvakker die bij toeval archeoloog is geworden. Samen met archeologe Sara Lavroff en andere vrienden beleeft hij opnieuw een spannend avontuur. Een animatiefilm voor de hele familie, geregisseerd door Enrique Gato.

Alt titel
Tad the Lost Explorer and the Emerald Tablet
Regie
Enrique Gato
Cast
Cecilia Suárez, Tito Valverde, José Corbacho, Michelle Jenner, Alexandra Jiménez, Ben Cura, Óscar Barberán, Luis Posada, Anuska Alborg, Pablo Gómez, Berta Cortés, Manuel Burque, Roser Aldabó, Gloria González, Marcel Navarro, Claudio Serrano, Gary Martin, Trevor White.
Release
24.08.2022
Release NL
24.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Enrique Gato | Scenario: Manuel Burque, Josep Gatell | Cast (stemmen): Jan Kooijman (Ted), Reinder van der Naalt (Mummie), Tara Hetharia (Ramona/Ra Amon Ah), Kirsten Fennis (Sara), Peggy Vrijens (Sara), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2022

Ted Jones is 's werelds beste archeoloog. Of in ieder geval is zijn vriend Mummie, een levende Incamummie die Ted opgepikt heeft tijdens een van zijn eerdere avonturen, daarvan overtuigd. Ted is echter niet zo'n hit bij zijn archeologenvrienden, die niet weten wat voor ontdekkingen hij heeft gedaan in zijn vorige films en hem amateuristisch vinden. Eigenlijk heeft Ted geen tijd om zich zorgen te maken over zijn reputatie, maar dat doet hij natuurlijk wel. Dit levert een degelijke emotionele kern voor een aangenaam vermakelijke avonturenfilm.

In Ted & de Magische Smaragd, deel drie in de reeks van geanimeerde avonturenfilms, komt Ted niet echt professioneel over, maar hij voelt ook nooit als een sta-in-de-weg. Hij heeft niets met de twintigduizend verschillende kwastjes van de 'professionele' archeologen (een grap die een paar keer onverwacht geestig terugkomt), maar is ook niet gevoelloos voor de roem en lof die bij een positie als gewaardeerde archeoloog past. Daarnaast heeft hij zijn hart op de juiste plek en waardeert en aanvaart hij hulp van anderen. Dit maakt hem verrassend menselijk en gelaagd, maar bovenal een vermakelijk hoofdpersonage.

videotrailers & clips