A Parked Life (2022)

Deze documentaire over een vrachtwagenchauffeur had langer gemogen, maar maakt evengoed indruk.
play

7,3 details

  • 76 Min
  • Documentaire
  • België
  • Nederland
76 Min België

'A Parked Life' is een intiem portret van een van de vele Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die als nomaden in West-Europa leven. Hij ziet de scheuren in Europa door zijn voorruit en de scheuren in zijn huwelijk op zijn telefoon.

Regie
Peter Triest
Release
17.01.2022
Release NL
18.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Triest | Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2022

Petar Bonchev droomde ervan om als astronaut de ruimte te verkennen, maar de toekomst bepaalde een ander carrièrepad. Drie maanden per jaar rijdt hij per vrachtwagen door Europa om goederen te vervoeren. Die dagen is de cabine zijn woning. Deze is niet groot, maar dat vindt Petar niet erg. Het is zijn woon- en eetkamer, de plek van waaruit hij iedere dag naar de wereld kijkt. Dat perspectief geeft de documentaire A Parked Life een benauwde en geladen sfeer. Petar vindt het op zich prima om zo brood op de plank te krijgen, maar het werk is ook geestdodend.

De eerste maand is het rijden geen probleem, aldus Petar. Maar dan begint de routine op te breken. Het is slapen, wakker worden, rijden, slapen, wakker worden, rijden, slapen, wakker worden, rijden... In de tweede maand gaat de cyclus op de zenuwen werken. In de derde maand is de kans op ongelukken het grootst. De ongelukken die hij met de vrachtwagen heeft ervaren, vonden allemaal plaats in de derde maand.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

A Parked Life

acties