5,0 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Italië
106 Min Italië

In een woonwijk van Rome staat een bekende katholieke jongensschool, waar de kinderen van de gegoede burgerij worden opgeleid. De gezinnen menen dat hun kinderen daar beschut tegen de onrust van de maatschappij kunnen opgroeien en dat een strenge opvoeding voor hen de deuren van een mooie toekomst wijd open zal zetten. In de nacht van 29 op 30 september 1975 brak er iets en brokkelde die vesting van onbegrijpelijke waarden af onder het gewicht van een van de gruwelijkste misdaden uit die tijd: het bloedbad van Circeo. De daders zijn in feite oud-leerlingen van die school. Edoardo, die op dezelfde school zat, probeert uit te leggen wat zoveel blind geweld teweegbracht.

Regie
Stefano Mordini
Cast
Valeria Golino, Fabrizio Gifuni, Valentina Cervi, Corrado Invernizzi, Fausto Russo Alesi, Benedetta Porcaroli, Emanuele Maria Di Stefano, Federica Torchetti, Luca Vergoni, Francesco Cavallo, Giulio Pranno, Giulio Fochetti, Guido Quaglione, Alessandro Cantalini, Angelica Elli, Leonardo Ragazzini, Andrea Lintozzi Senneca, Gianluca Guidi.
Release
06.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Stefano Mordini | Scenario: Massimo Gaudioso, Luca Infascelli | Cast: Luca Vergoni (Angelo Izzo), Francesco Cavallo (Gianni Guido), Giulio Pranno (Andrea Ghira), Giulio Fochetti (Alessandro Arbus), Benedetta Porcaroli (Donatella Colasanti), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2021

In 1975 werd Italië opgeschud door het beruchte Circeo-bloedbad, waarbij in de buurt van Rome twee tienermeisjes werden gemarteld, verkracht en vermoord door drie jongemannen van goede komaf. La Scuola Cattolica probeert te duiden hoe in deze schokkende gebeurtenis ontluikende seksualiteit, toxische masculiniteit en seksisme op een dodelijke manier samenkwamen, maar doet dat helaas zonder diepgang.

Wat waargebeurde criminele drama's goed maakt, is dat ze kunnen duiken in de psyche van de daders, waarmee context en verklaring wordt verschaft voor de gepleegde gruweldaden. Helaas slaagt La Scuola Cattolica hier in zijn geheel niet in. Dit komt grotendeels door de verwarrende opzet met een enorme hoeveelheid tijdsprongen, waarbij een passende ordening van scènes ontbreekt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.