Untold: The Race of the Century
Bij deze zeildocumentaire blijft de kijker alleen op de kade achter.
play

5,2 details

  • 83 Min
  • Documentaire
  • Sport
  • Verenigde Staten
83 Min Verenigde Staten

'Untold: The Race of the Century' onthult het verhaal van de groep Australiërs die deelnam aan de America's Cup van 1983. Tijdens de meest prestigieuze zeilwedstrijd onttroonde de jachtbemanning van Australia II de New York Yacht Club en hun langstlopende reeks overwinningen in de geschiedenis. De leden van beide teams blikken terug op de motivatie, toewijding en innovatie van deze ultieme zeilrace.

Regie
Chapman Russell Way
Maclain Way
Release
06.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Chapman Way, Maclain Way | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2022

Een autorace van New York naar Parijs in 1908, een Britse sprintrace in 1954, een Australische paardenrace uit 1986 en de America's Cup uit 1983. De gemeenschappelijke factor? Al deze wedstrijden staan te boeken als de race van de eeuw. Over die laatste, een zeilwedstrijd in 1983 tussen snobistische Amerikanen en branieschoppende Australiërs, gaat de nieuwe Netflix-documentaire Untold: The Race of the Century.

Toegegeven: binnen de America's Cup is de editie van 1983 inderdaad de race van de eeuw, al was het maar omdat in de voorgaande 132 jaar geen team ooit ook maar in de buurt kwam van de Amerikanen, waarmee het dus nooit echt een race was. Bij deze wedstrijd, die eens in de drie jaar plaatsvindt tussen de twee beste zeilteams, moeten minimaal vier van de zeven races worden gewonnen om de komisch grote bokaal te veroveren. Maar die staat dus al decennialang achter glas in de stoffige New York Yacht Club

videotrailers & clips