El Houb

El Houb (2022)

Migrantenzoon Karim komt uit de kast, maar moet zichzelf in een kast opsluiten om het te kunnen bespreken met zijn ouders.
play

6,7 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Nederland
102 Min Nederland

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer,binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat?

Regie
Shariff Nasr
Cast
Nasrdin Dchar, Lubna Azabal, Walid Benmbarek, Yahya Gaier, Slimane Dazi, Esma Abouzahra, Britte Lagcher, Sabri Saddik, Emmanuel Ohene Boafo, Emmanuel Boafo, Rayan Belrhazi Alaoui, Fahd Larhzaoui, Shad Issa, Ahmed Bouyaghroumni, Zouhair Mtazi, Fjodor Jozefzoon, Daniel O'Loughlin, Sebastian Mrkvicka, Celion Kerk.
Release
20.06.2022
Release NL
13.10.2022
Release DVD
13.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Shariff Nasr| Scenario: Shariff Nasr, Philip Delmaar| Cast: Fahd Larhzaoui (Karim Zahwani), Lubna Azabal (Fatima Zahwani), Slimane Dazi (Abbas Zahwani), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2022

Karim is van alles. Hij is Rotterdams, de zoon van twee Marokkaanse immigranten, broer van een stereotiep straatschoffie en de liefhebbende vriend van een blonde, Hollandse vrouw. Daarnaast is hij gay, stiekem. Binnen zijn hechte Marokkaanse buurtgemeenschap en binnen zijn familie is dat een absoluut taboe, een schande zelfs. Daarom houdt hij het stil, zijn geaardheid en de nachtclubs en mannen die onderdeel zijn van zijn dubbelleven. Tot zijn vader hem betrapt.

Vader Abbas, postbode, en moeder Fatima, huisvrouw, zeuren al jaren dat Karim moet trouwen. Het liefst met een Marokkaanse en het liefst met de Marokkaanse die ze al jaren geleden voor hem hebben uitgezocht. Het gaat momenteel niet zoals zij voor ogen hebben, maar Karim draait vanzelf wel bij, die Nederlandse vrouw is vast maar tijdelijk. Hun toekomstbeeld verandert echter volledig wanneer Abbas nietsvermoedend een spontaan bezoekje brengt aan het appartement van zijn zoon, waar een onbekende halfnaakte man hem verwelkomt. Voor Karim en voor zijn vader is de realiteit niet meer te ontkennen.

videotrailers & clips