The Legend of Molly Johnson
Molly Johnson heeft nooit bestaan, maar ze is een goede vertegenwoordiger van vrouwen die een leven leidden zoals zij.
play

6,0 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Thriller
  • Australië
109 Min Australië

Het leven van een eenzame plattelandsvrouw wordt ineens moeilijk als haar man het thuisfront voor een paar maanden moet verlaten. Diep in het unieke, maar angstaanjagende natuurgebied van Australië staat de zwangere Molly Johnson er plotseling helemaal alleen voor. Naast de zorg voor haar vier kinderen heeft ze ook nog hun stuk land; de trots waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Dit land moet ze blijven beschermen tegen onbekenden, overstromingen en gevaarlijke beesten. Zal ze zich staande houden in deze moeilijke omstandigheden?

Alt titel
The Drover's Wife
Regie
Leah Purcell
Cast
Leah Purcell, Sam Reid, Jessica De Gouw, Benedict Hardie, Craig Bourke, Magnolia Maymuru, Rob Collins, Malachi Dower-Roberts, Jobe Zammit-Harvey, Nash Zammit-Harvey, Amahlia Olsson, Andrew Legg, Gregg Arthur, David Barnett, Anthony Cogin, Shaka Cook, Maggie Dence, Sebastian Dickins.
Release
16.03.2021
Release NL
13.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Leah Purcell | Scenario: Leah Purcell | Cast: Leah Purcell (Molly Johnson), Rob Collins (Yadaka), Jessica De Gouw (Louisa Klintoff), Sam Reid (Nate Klintoff), Malachi Dower-Roberts (Danny Johnson), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2022

Het kan soms averechts werken wanneer een film een maatschappelijke boodschap je door de strot duwt. Je kwam naar de film om een verhaal te zien, niet om een preek te krijgen, ook al erken je het aangekaarte probleem. Films waarin de boodschap een organisch geheel vormt met het verhaal, hebben meer kans van slagen. Het historische The Drover's Wife snijdt een thema aan dat vertaald naar onze tijd nog steeds actueel en interessant is.

In de Snowy Mountains in het Australië van anderhalve eeuw geleden woont Molly Johnson alleen met haar kinderen. Haar man is een schapenherder die vaker niet dan wel thuis is, zelfs nu ze hoogzwanger is. Er verschijnt een Aboriginal, een man van wie Molly niet weet dat hij een gezochte verdachte is in een moordzaak. Ze biedt hem tijdelijk onderdak, wat het startsein is van een reeks heftige tegenslagen. Het zorgt ook voor opheldering in Molly's onbekende verleden - iets wat haar meer kwaad doet dan goed.

videotrailers & clips