Cow

Cow (2021)

Geen geklets over koetjes en kalfjes, maar een bijzonder goed verslag van het gruwelijke van de melkindustrie.
play

7,3 details

  • 94 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
94 Min Verenigd Koninkrijk

Een kalf wordt geboren. Voor Luma, een ervaren moeder, is dit routine. Ze likt haar pasgeboren kalf voordat het van haar wordt weggenomen. Het leven van Luma is een aaneenschakeling van inseminatie, baren en gemolken worden. In 'Cow' volgt regisseur Andrea Arnold (Fish TankI, American Honey) het dagelijkse leven van een melkkoe.

Regie
Andrea Arnold
Cast
Lin Gallagher.
Release
08.07.2021
Release NL
06.10.2022
Release DVD
14.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrea Arnold | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2021

Andrea Arnold brak door met het veelgeprezen Fish Tank en staat bekend om haar invoelende portretten. Haar stijl is rauw en realistisch, maar tegelijkertijd vindt ze het poëtische in het alledaagse. Haar nieuwe film Cow is een documentaire, maar de kenmerken uit haar eerdere werk zijn ook hierin terug te zien. Grote kans dat je na het zien van deze docu over het leven van een melkkoe toch net wat anders naar dat glas melk in je hand kijkt.

Cow draait om koeien en de camera beweegt zich midden tussen de dieren. Een enkele keer krijgt de camera zelfs een kopstoot. Door op ooghoogte te blijven geeft Arnold de ervaring om bij de koeien in de stal te zijn. Arnold laat duidelijk merken dat zij in een wereld leven die geschapen is en beheerst wordt door mensen.

videotrailers & clips