Competencia Oficial
Hilarische satire met glansrollen voor Penelope Cruz, Antonio Banderas en Oscar Martinez.
play

7,1 details

  • 115 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Spanje
  • Argentinië
115 Min Spanje

In de hoop op eeuwige roem heeft een miljardair zijn zinnen gezet op het maken van een filmhit en stelt hiervoor een all-star team samen. Hij huurt de beroemde filmmaker Lola Cuevas in om het ambitieuze project in goede banen te leiden. Daarbij worden er twee grote acteurs met nog grotere ego’s geregeld: Hollywood hartenbreker Félix Rivero en de grensverleggende theateracteur Iván Torres. Beiden zijn legendarisch, maar bepaald niet de beste vrienden. Lola stelt ze ter voorbereiding op de draaidagen in een reeks steeds excentriekere uitdagingen op de proef. Hierbij worden Felix en Iván met zowel elkaar als hun eigen prestaties geconfronteerd en is het maar de vraag of er nog iemand overblijft als de camera’s straks echt beginnen te draaien.

Alt titel
Official Competition
Regie
Mariano Cohn
Gastón Duprat
Cast
Penélope Cruz, Antonio Banderas, Isabel García Lorca, Oscar Martínez, Irene Escolar, José Luis Gómez, Pilar Castro, Manolo Solo, Sue Flack, Melina Matthews, Juan Grandinetti, Nagore Aranburu, Koldo Olabarri, Jean Dominikowski, Amanda Goldsmith, Mary Ruiz, María Guinea, Xana del Mar.
Release
04.09.2021
Release NL
13.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Mariano Cohn, Gastón Duprat | Scenario: Mariano Cohn, Andrés Duprat, Gastón Duprat | Cast: Penélope Cruz (Lola Cuevas), Antonio Banderas (Félix Rivero), Oscar Martínez (Iván Torres) e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2021

Er zijn vele manieren om een film te maken. De manier die Competencia Oficial op de hak neemt, is er maar een van. Maar het is wel een rake satire op hoe een specifiek soort prestigieuze cinema tot stand komt. Bij vlagen hilarisch, met glansrollen voor Penélope Cruz, Antonio Banderas en Oscar Martínez.

Penélope Cruz speelt Lola Cuevas, een extravagante, excentrieke regisseur met een indrukwekkende bos krullen op haar hoofd. Antonio Banderas en Oscar Martínez spelen de twee acteurs die zij cast voor haar nieuwste film, respectievelijk de internationale filmster Félix Rivero en de bejubelde toneelacteur Iván Torres.

videotrailers & clips