Femi (2022)

Verfrissend speelfilmdebuut over trauma's, vaderschap en voodoo.
play

5,8 details

  • 84 Min
  • Drama
  • Nederland
84 Min Nederland

Wanneer de geboorte van zijn eerste kind nadert moet de 21-jarige mentaal instabiele Dennis (Yannick Jozefzoon) het verlies van zijn jonggestorven Nigeriaanse vader onder ogen komen om met zichzelf in het reine te komen.

Regie
Dwight Fagbamila
Cast
Steef Cuijpers, Yannick Jozefzoon, Joy Verberk, Julia van de Graaff, Victor Ijdens, Janneke Remmers, Victoire Elekonawo.
Release
26.09.2022
Release NL
29.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Dwight Fagbamila | Scenario: Dwight Fagbamila en Kim Kokosky | Cast: Joy Verberk (Asia), Yannick Jozefzoon (Dennis/Femi), Julia van de Graaff (Magda), Steef Cuijpers (Ton), Victor IJdens (Wes), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2022

Eindhoven is het verfrissende decor van het speelfilmdebuut van Dwight Fagbamila. Vanuit zijn interesse in de rol die een familiegeschiedenis in je leven kan spelen, maakte hij Femi. Een duister drama met een spirituele laag over een jongeman die dreigt in de voetstappen van zijn vader te treden nu hij zelf een zoon krijgt.

Dennis heeft het niet makkelijk gehad in zijn leven. Op jonge leeftijd zag hij zijn vader sterven, vermoedelijk door zelfmoord. Nu plagen suïcidale gedachtes hem en bovendien kan hij zijn woede moeilijk onder controle houden. Zijn relatie met zijn moeder is ook niet geweldig. Terwijl Dennis hunkert naar aanraking, stelt zijn moeder zich ijskoud op tegenover haar zoon.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Femi

acties