Tori et Lokita
Jean-Pierre en Luc Dardenne zadelen de kijker nog maar eens op met een genadeloze mokerslag.
play

7,3 details

  • 88 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
88 Min Frankrijk

Twee tieners zijn Afrika ontvlucht en in België terecht gekomen. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt Tori (Pablo Schils) en Lokita (Joely Mbundu) tot elkaar. Samen proberen ze een leven op te bouwen als broer en zus. Een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen, waardoor ze van verschillende kanten in het nauw worden gedreven. Tori en Lokita lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar gelukkig hebben ze elkaar...

Alt titel
Tori and Lokita
Regie
Jean-Pierre Dardenne
Luc Dardenne
Cast
Annette Closset, Monia Douieb, Frédéric Dussenne, Claire Bodson, Thomas Doret, Charlotte De Bruyne, Tijmen Govaerts, Amel Benaïssa, El Alami Bilel, Adrienne D'Anna, Sandrine Desmet, Ngindu Tshimpanga Dieudonné, Cohen-Hadria Emma, Lorea Guillaume, Ankaye Jeannot, Joely Mbundu, Gianni La Rocca, Jean-Sébastien Nemayechi, Alban Ukaj, Batiste Sornin, Marc Zinga, Nadège Ouedraogo, Pablo Schils, Leonardo Raco, Aloula Watel.
Release
24.05.2022
Release NL
20.10.2022
Release DVD
15.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Pierre en Luc Dardenne | Scenario: Jean-Pierre en Luc Dardenne| Cast: Pablo Schils (Tori), Joely Mbundu (Lokita), Charlotte De Bruyne (Margot), Tijmen Govaerts (Luckas), Nadège Ouedraogo (Justine), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2022

De Belgische broers Jean-Pierre en Luc Dardenne hebben nooit een blad voor de mond genomen. Hun eigenzinnige regievorm maakte hen tot één van de lievelingen van Cannes. Het Waalse duo creëerde een eigen filmstijl die door anderen meermaals werd gekopieerd, maar zelden (om niet te zeggen nooit) werd geëvenaard. Qua aanpak wordt Tori et Lokita beschouwd als een terugkeer naar hun oude gloriedagen en volgens velen is het één van hun hardste films geworden. Sommigen fluisteren zelfs dat het één van hun beste is.

Net zoals Mike Leigh of Ken Loach hebben de Dardenne-broers een patent op sociaal geladen films die je op het einde met een wrange nasmaak opzadelen. Je wordt niet vrolijker van hun films, maar iemand moet nu eenmaal deze verhalen vertellen en niemand die dat beter doet dan deze twee. Het zijn kleine feiten die vaak niet eens de krant halen, maar toch zijn ze stuk voor stuk onthutsend. Lotgevallen waar de maatschappij haar ogen voor sluit en zich diep voor zou moeten schamen.

videotrailers & clips