Narcosis

Narcosis (2022)

Een pijnlijke ervaring waar iedereen voor vreest, is niet per definitie sterk materiaal voor een dramafilm.
play

6,2 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Romantiek
  • Nederland
110 Min Nederland

Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

Regie
Martijn de Jong
Cast
Thekla Reuten, Fedja van Huêt, Joop Wittermans, Hylke van Sprundel, Tine Joustra, Hannah van Lunteren, Casper Gimbrère, Harpert Michielsen, Janni Goslinga, Truus te Selle, Vincent van der Valk, Rochelle Deekman, Sepp Ritsema, Lola van Zoggel, Nola Frensdorf, Bo Tarenskeen, Steven Hooi, Evalinde Lammers, Roos Drenth.
Release
24.09.2022
Release NL
20.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Martijn de Jong | Scenario: Laura van Dijk, Martijn de Jong | Cast: Thekla Reuten (Merel), Sepp Ritsema (Boris), Lola van Zoggel (Ronja), Fedja van Huêt (John), Vincent van der Valk (Sjoerd), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2022

Scenarist Willem Capteyn (Zwarte Sneeuw, De 9 Dagen van de Gier), tevens een tijdje hoofd van de Filmacademie, zei ooit dat Nederlandse filmmakers eerst andere genres goed onder de knie moeten krijgen voordat ze zich wagen aan gelaagd drama. Volgens hem zijn we verkeerd om begonnen, waardoor essentiële stappen zijn overgeslagen. Toch blijft het Filmfonds de inhoud van haar schatkist maar delen met producties die hoog mikken zonder te weten waar het doelwit is. Narcosis, toch de Nederlandse inzending voor de Oscars, is weer zo'n voorbeeld.

Nadat haar man niet meer levend terugkeert van een duikavontuurtje, blijft Merel alleen achter met haar twee kinderen. En de hypotheek, want aangezien er geen lichaam is doet de verzekering moeilijk over geld uitkeren. Met een tienerzoon die rouwt in woede en een jongere dochter die nog volop in ontkenning leeft, is het voor Merel lastig om haar eigen acceptatie van de realiteit te vinden.

videotrailers & clips