Dealer (2021)

Vlaams drugsdrama schuwt de controverse niet.
play

6,7 details

  • 104 Min
  • Drama
  • België
104 Min België

De veertienjarige Johnny verblijft in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie. Terwijl hij droomt van een beter leven, dealt hij drugs. Wanneer Johnny de beroemde en succesvolle acteur Antony als vaste klant krijgt, ontstaat een bijzondere band tussen de twee verloren zielen en besluiten ze beiden een ander pad te kiezen.

Regie
Jeroen Perceval
Cast
Veerle Baetens, Poal Cairo, Bart Hollanders, Ben Segers, Marit Stocker, Younes El Yakhloufi, Ward Kerremans, Jurgen Van Haver, John Bonavia, Jennifer Heylen, Hannah MacPherson, Abigail Abraham, Hannelore Stevens, Sverre Rous, Ayman Sitiane, Muzafer Ipecki, Anne Van Hoorick.
Release
28.09.2021
Release NL
22.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeroen Perceval | Scenario: Jeroen Perceval | Cast: Sverre Rous (Johnny), Ben Segers (Antony), Hannah MacPherson (Yousra), Ayman Sitiane (Youssef), Bart Hollanders (Luca), Veerle Baetens (Eva), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2021

De laatste jaren heeft de Vlaamse film definitief zijn weg naar de Nederlandse bioscoop gevonden. Dat is voor een deel de verdienste van regisseurs Adil en Bilall die met hun actuele films de jongeren over de streep trokken om ook eens een Vlaamse film mee te pikken. Jeroen Perceval, die in Vlaanderen reeds als acteur grote bekendheid geniet, levert met zijn regiedebuut Dealer een eigentijdse en confronterende film over drugs af die in het verlengde ligt daarvan. Een bikkelhard verhaal dat zich in een wereldje afspeelt waar geen winnaars zijn.

Jeroen Perceval die reeds samenwerkte met Fien Troch, Michael Roskam, Adil en Bilall, Robin Pront en Alex Van Warmerdam weet zeer goed waarover hij praat. Hij heeft zijn eigen drugsverleden nooit onder stoelen of banken gestoken. Toch mocht Dealer niet autobiografische worden omdat hij een zeer hedendaagse film wilde maken, en dat merk je. Aan de Vlaamse bioscoopkassa's werd dit concept alvast beloond, en dat ondanks de corona-tegenslagen. Nu hoopt men op een soortgelijk succes in Nederland en wie weet lukt dat wel!

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Dealer

acties