The Inspection
Introverte autobiografie neemt weinig risico's.
play

6,9 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Ellis, een jonge, homoseksuele zwarte man, heeft een slechte band met zijn moeder, die niets met hem te maken wil hebben. Met weinig hoop voor de toekomst besluit hij om zich bij de mariniers aan te sluiten. Vechtend tegen de diepgewortelde vooroordelen en de slopende basistraining, vindt hij onverwachts kameraadschap, kracht en steun in deze gemeenschap.Zijn nieuwe gevoel van verbondenheid heeft grote invloed op zijn identiteit en zal hem voor altijd veranderen. Regisseur Elegance Bratton baseerde zijn debuutfilm op gebeurtenissen uit zijn eigen leven.

Regie
Elegance Bratton
Cast
Bokeem Woodbine, Gabrielle Union, Raúl Castillo, Aubrey Joseph, Aaron Dominguez, Nicholas Logan, Jeremy Pope, McCaul Lombardi, Eman Esfandi, Andrew Kai, Tyler Merritt, Steve Mokate, Brad Napp, Daniel Williamson, Wynn Reichert, Jackie Andrews, Dina Marie, Jered Meeks, Reginald Murray, Chase Van Velkinburgh, Eddie Plaza.
Release
08.09.2022
Release NL
23.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Elegance Bratton | Scenario: Elegance Bratton | Cast: Jeremy Pope (Ellis French), Gabrielle Union (Inez French), Bokeem Woodbine (Laws), Raúl Castillo (Rosales), McCaul Lombardi (Harvery), Eman Esfandi (Ismail), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2022

Het is 2004, en de vijfentwintigjarige Ellis meldt zich aan voor de mariniers bij het Amerikaanse leger. Als zestienjarige werd hij door zijn moeder het huis uitgezet vanwege zijn homoseksualiteit, en is sindsdien min of meer dakloos. Dat is echter een secundaire reden om zich aan te sluiten bij het leger. Hij doet het voornamelijk om zijn waarde aan zijn moeder te bewijzen.

Het Amerikaanse leger is niet bepaald een aangename omgeving voor niet-hetero's. The Inspection geeft de sterk aanwezige homofobie en het conservatieve beeld van mannelijkheid nadrukkelijk weer. Maar in een omgeving waar alleen maar mannen aanwezig zijn, die samen douchen en slapen, ontstaan uiteraard vanzelf implicaties over de seksuele geaardheid van de mannen.

videotrailers & clips