Robbing Mussolini
Onzorgvuldige en onnodig hip uitgevoerde Italiaanse geschiedenisles over het beroven van Benito Mussolini.

5,2 details

  • 90 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Italië
90 Min Italië

Milaan, 1945. Midden in de Tweede Wereldoorlog ligt de stad in puin. In de chaos van de oorlog is Isola de koning van de zwarte markt geworden. Overleven is zijn enige doel. Met zijn mannen onderschept Isola een gecodeerd bericht en ontdekt dat Benito Mussolini zijn immense schat in Milaan heeft verstopt, terwijl hij wacht om naar Zwitserland te ontsnappen en zodoende aan de galg kan ontkomen. Isola kan de kans van zijn leven, de meest ambitieuze roofoverval uit de geschiedenis, niet voorbij laten gaan en besluit daarom een groepje ongure types op te richten om de legendarische schat te stelen.

Regie
Renato De Maria
Cast
Filippo Timi, Isabella Ferrari, Tommaso Ragno, Antonio Scarpa, Eugenio di Fraia, Matilda De Angelis, Pietro Castellitto, Luigi Fedele, Maccio Capatonda, Lorenzo de Moor, Giovanni James Bertoia, Giorgio Antonini, Enrico Bergamasco.
Release
26.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Renato De Maria | Scenario: Renato de Maria | Cast: Pietro Castellitto (Isola), Matilda De Angelis (Yvonne), Tommaso Ragno (Marcello), Isebella Ferrari (Nora), Maccio Capatonda (Denis Fabbri), Luigi Fedele (Amedeo), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2022

Waar Adolf Hitler het ooit wilde schoppen tot kunstenaar maar werd afgewezen voor de kunstacademie, wilde zijn Italiaanse evenknie Benito Mussolini aanvankelijk aan de slag als leraar. Lang heeft 'Il Duce' niet voor de klas gegaan. Zijn socialistische sympathieën veranderden gaandeweg in wat we nu kennen als het fascisme. Net als bij Hitler probeerden ook de Italianen meerdere malen om Mussolini uit te schakelen of dwars te zitten. Vier pogingen om zijn leven te benemen strandden, de vijfde vormde zijn executie.

Rapiniamo il Duce biedt een wel heel uitzonderlijke kijk op een van deze verhalen, al gaat het hier niet om moord. De Milanese wapenhandelaar annex zakenman Isola vormt in deze actiekomedie van Italiaanse bodem een sterrenploeg met als doel Mussolini van zijn goud te beroven. De directe aanleiding? De oorlog loopt tegen zijn einde, de nazi's verliezen steeds meer terrein en de fascistische machthebbers onder leiding van Mussolini dreigen met hun geld te vluchten naar het neutrale Zwitserland.