20th Century Girl
Deze mierzoete Zuid-Koreaanse tranentrekker biedt een overdadige opeenstapeling van twintigste-eeuwse filmclichés.
play

6,7 details

  • 119 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Zuid-Korea
119 Min Zuid-Korea

Het jaar 1999. De 17-jarige Bo-ra is een middelbare scholiere met een hart van goud. Ze is goed in taekwondo, heeft een heldere en positieve persoonlijkheid, én ze is ook lid van de omroepclub op school. Haar beste vriendin Yeon-du, die op dezelfde school zit, heeft een oogje op Hyun-jin. Ze vraagt aan Bo-ra om alles over hem te weten te komen. Na een hartoperatie in de Verenigde Staten begint Bo-ra aan haar opdracht en begint Hyun-jin van dichtbij te observeren. Ze merkt al snel dat zelf verliefd op hem begint te worden.

Alt titel
20segi Sonyeo
Regie
Woo-ri Bang
Cast
Han Hyo-joo, Kim Yoo-Jeong, Seong-wu Ong, Woo-Seok Byeon, Myoung Gong, Yoon Seo-Ah, Park Jung-woo.
Release
06.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Woon-ri Bang | Scenario: Woon-ri Bang | Cast: Kim Yoo-jeong (Bo-ra), Woo-Seok Byeon (Woon-ho), Yoon Seo-Ah (Yeon-doo), Park Jung-woo (Hyun-jin), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2022

Met het onbeschaamd genieten van over-the-top tienerfilms als Clueless of A Cinderella Story is op zichzelf niets mis. Maar, zoals 20th Century Girl aantoont, was het misschien beter als dit genre in de jaren negentig was blijven steken. In deze Zuid-Koreaanse oestrogeenbom van een tienerfilm worden namelijk de clichés van het highschooldrama-genre zo uitgekauwd en smakeloos herhaald dat je de weergave van Bo-ra's tienerleventje het liefst zo snel mogelijk wil wegzappen.

De zeventienjarige Bo-ra komt voor het meest dramatische dilemma van haar leven te staan: moet ze kiezen voor haar beste vriendin of de jongen op wie ze verliefd is? Nadat BFF Yeon-doo naar de Verenigde Staten is vertrokken voor een hartoperatie, stalkt Bo-ra in haar naam de jongen op wie ze op slag smoorverliefd werd. Maar zodra Yeon-doo terugkeert, blijkt er een onfortuinlijke verwisseling te hebben plaatsgevonden. Haar interesse gaat namelijk uit naar degene voor wie Bo-ra eveneens als een blok is gevallen.

videotrailers & clips