Stromboli (2022)

Uitstekende internationale cast in intense en emotionele confrontatie met heftig trauma.
play

6,2 details

  • 86 Min
  • Drama
  • Nederland
86 Min Nederland

Sara arriveert met een koffer vol wodka en een uitgeput hart op het eiland Stromboli. Ze komt bij een retraite terecht waar ze, samen met een bont gezelschap andere dolende zielen, onder leiding van de charismatische goeroe Jens de confrontatie aangaat met de demonen uit haar verleden.

Regie
Michiel van Erp
Cast
Elise Schaap, Rifka Lodeizen, Olga Zuiderhoek, Mark van Eeuwen, Anna Chancellor, Tim McInnerny, Bert Hana, Marisa Van Eyle, Christian Hillborg, Pieter Embrechts, Jenny Hsia, Olinda Larralde Ortiz, Anna Loeffen, Simone Coppo, Neerja Naik, Max Groeliken, Taz Munyaneza, Diron Sterk, Adriano Chiaramida.
Release
03.11.2022
Release NL
03.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Michiel van Erp | Scenario: Paula van der Oest en Roos Ouwehand | Cast: Elise Schaap (Sara), Tim McInnerny (Harold), Christian Hillborg (Jens), Pieter Embrechts (Hans), Anna Chancellor (Diane), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2022

Het lijkt een beproefd recept in literatuur en film: een vakantiebestemming als locatie waar het hoofdpersonage tot inzichten komt over de eigen psyche. Stromboli volgt deze lijn ook, maar durft een stuk verder te gaan dan de meeste van deze projecten. Michiel van Erp verfilmt het boek van Saskia Noort, waarin de confrontatie met een trauma pijnlijk, emotioneel, eerlijk en soms zelfs uiterst ongemakkelijk wordt uitgediept.

Met een fles wodka, een koffer en een veel te grote zonnebril trekt Sara naar Stromboli. Wat ze zoekt op het kleine vulkanische eiland in Italië is in niet helemaal duidelijk, maar al snel blijkt dat ze op de vlucht is van haar eigen gezin. Sara komt na wat dronken strapatsen per ongeluk terecht bij een Deense goeroe in een retraite. Hier wordt ze gedwongen zich met haar eigen trauma's te confronteren.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Stromboli Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Stromboli

acties