Net als het niet al te geweldige huwelijk tussen de hoofdpersonen heeft deze film de tijd nodig om tot bloei te komen.
play

7,8 details

  • 131 Min
  • Drama
  • China
131 Min China

De bescheiden Ma en de schuchtere Cao zijn verstoten door hun families en worden gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk. Ze besluiten hun krachten te bundelen om samen te overleven. In de veilige haven die ze hebben weten te creëren, ontstaat er langzaam maar zeker een bijzondere band tussen Ma en Cao.

Alt titel
Yin Ru Chen Yan
Regie
Ruijun Li
Cast
Yunzhi Wu, Zhanhong Ma, Guangrui Yang, Renlin Wu, Hai-Qing, Dengping Zhao, Min Zhang, Cuilan Wang, Shengfu Li, Cailan Wang, Jiangui Zeng, Caixia Xu.
Release
13.02.2022
Release NL
19.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Ruijun Li | Scenario: Ruijun Li | Cast: Renlin Wu (Ma Youtie), Hai-Qing (Cao Guiying), Dengping Zhao (Ma Youtong), Caixia Xu (Ma Hongmei), e.a. | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2022

Return to Dust begint met een zacht gedwongen huwelijk tussen Ma Youtie en Cao Guiying. Ma is een eenvoudige boer die dag en nacht moet werken om zijn land te onderhouden, Cao is als kind zwaar gepest, worstelt met incontinentie en kan geen kinderen krijgen. Beide families zien de perfecte match tussen de twee verloren schapen. Ma en Cao gaan berustend het huwelijk aan. Wat moet, dat moet. Aarzelend en ongemakkelijk probeert het ongewone koppel er iets van te maken.

Naarmate de tijd verstrijkt groeit wederzijdse waardering, respect en liefde en bloeit een onwaarschijnlijke romance op. Regisseur Ruijun Li neemt de tijd om de pieken en dalen in de relatie te tonen, met scènes die tegelijkertijd het hardvochtige boerenbestaan moeten verbeelden. Ma en Cao leven van koeien, kippen en varkens. Ze verbouwen het land, vervoeren karrenvrachten tarwe en moeten voor zichzelf blijven zorgen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Return to Dust

acties