Hit Man

Hit Man (2023)

Glen Powell laat zien wat hij allemaal in zijn mars heeft en biedt daarmee de meeste lol.
play

7,7 details

  • 115 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Professor Gary Johnson doet zich voor als huurmoordenaar namens de politie van New Orleans. Gary is zéér begaafd in het schakelen tussen verschillende persoonlijkheden om voor iedereen de perfecte hit man te zijn. Hij komt in een lastige situatie terecht als hij gevoelens begint te ontwikkelen voor een van zijn potentiële klanten, de beeldschone Madison (gespeeld door Adria Arjona). Als Madison verliefd wordt op een van Gary's alter ego's - de mysterieuze en sexy Ron - zorgt hun affaire voor een opeenvolging van leugens, bedrog en escalerende belangen.

Regie
Richard Linklater
Cast
Retta, Anthony Michael Frederick, Glen Powell, Molly Bernard, Austin Amelio, Adria Arjona, Jordan Salloum, Morgana Shaw, Ritchie Montgomery, Kate Adair, Richard Robichaux, Gralen Bryant Banks, Mike Markoff, Jo-Ann Robinson, Kim Baptiste, Bryant Carroll, Evan Holtzman, Julia Holt, Roxy Rivera, Sanjay Rao, Beth Bartley, Jonas Lerway.
Release
16.05.2024
Release NL
23.05.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard Linklater | Scenario: Glen Powell, Richard Linklater | Cast: Glen Powell (Gary Johnson), Adria Arjona (Maddy), Austin Amelio (Jasper), Retta (Claudette), Sanjay Rao (Phil), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2023

Glen Powell speelt de 'hit man' uit de titel, maar lijkt ook de 'hot man' van Hollywood te zijn. Anyone But You draaide nog niet zo lang geleden in de bioscoop en er wordt al volop reclame gemaakt voor Twisters waarin hij de hoofdrol speelt. Powell gaat al een tijdje mee, maar Top Gun: Maverick heeft zijn carrière goed gedaan. Deels omdat hij wordt gezien als hunk. Om dat te maskeren zoeken de makers toevlucht in een heel flauw trucje.

Hit Man is geïnspireerd op het leven van Gary Johnson, een Amerikaan die psychologie doceerde, maar een bijbaantje als nephuurmoordenaar had om potentiële misdadigers in de val te lokken. Gary krijgt per toeval zijn eerste klusje en blijkt een natuurtalent te zijn. Hij schept er zelf ook genoegen in en bedenkt voor elke nieuwe ontmoeting een ander personage. Op een dag wordt hij ingehuurd door Maddy die haar dominante man wil laten vermoorden. Hij wordt verliefd op haar en zorgt dat ze van gedachten verandert. Dat blijkt voor een hoop ellende te zorgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Hit Man Nieuwsberichten