Sputum

Sputum (2022)

Geweldig dat deze film bestaat, maar je verliest de aandacht door te ontcijferen waar je naar kijkt.
play

5,8 details

  • 84 Min
  • Sci-Fi
  • Nederland
84 Min Nederland

In de speeksel verzadigde Sputum-wereld is een grimmige klassenstrijd gaande. De heersende Antieken zijn om te overleven aan een zoemende schimmel afhankelijk van het speeksel van de onderworpen Bakelieten. Met lugubere melkmachines en een verslavend poeder dwingt hun Famly een status-quo af. Pas als de Bakelitische rebellie onder leiding van Jimin Blyth hulp krijgt van de aristocratische Antieke wetenschapper Kalta Crux, neemt het verhaal een nieuwe wending.

Regie
Dan Geesin
Cast
Mike Libanon, Tine Joustra, Walid Benmbarek, Sandra Mattie, Guido Pollemans, Jade Olieberg, Kim Feenstra, Yannick Jozefzoon, Martijn van Eijzeren, Leipe Dennis, Ilya Vierhout, Ovo Drenth, Lina Cohen.
Release
28.10.2022
Release NL
24.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Dan Geesin | Scenario: Dan Geesin | Cast: Yannick Jozefzoon (Jimin), Jade Olieberg (Kalta), Guido Pollemans (Dominic Dom), Sandra Mattie (Singles), Tine Joustra (Acosta Crux), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2022

In de bioscoop kom je ze weinig tegen, maar er zijn in de filmgeschiedenis heel wat vreemde werkjes gemaakt. Speelfilms waar vrijwel alles apart aan is: het verhaal, de manier waarop het verteld wordt, de muziek, enzovoort. Als het een goed vreemd werkje is hou je er misschien een grote carrière aan over, zoals David Lynch, Terry Gilliam en Darren Aronofsky. Of de maker van Sputum daarop mikt is niet bekend. Creatief is het zeker, maar de originaliteit zit de film ook in de weg.

In de toekomst is de wereld ten onder gegaan aan onzichtbare wezens die mensen doden via een parasitaire schimmel - de 'Bloom'. De overlevenden zijn verdeeld in twee kampen: de rijke Antieken en de onderdrukte Bakelieten. Onder die laatste groep bevinden zich de Odds, wiens spuug bescherming biedt tegen de Bloom. De Antieken melken dit spuug onder dwang, maar Jimin, een van de Odds, heeft een plan om te ontsnappen aan dit regime.

videotrailers & clips