Piece of My Heart
Nieuwkomers schitteren in matige dansfilm.
play

6,8 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Nederland
114 Min Nederland

Amsterdam, de jaren 70. Terwijl Olga en Irma, beiden getalenteerde danseressen, zich staande proberen te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld, wordt Olga als de grote nieuwe ster van het Koninklijk Ballet gelanceerd. Al snel ontdekt Olga ook de schaduwzijde van haar talent en moet Irma toezien hoe haar beste vriendin bezwijkt onder de prestatiedruk, zichzelf verliezend in het losbandige nachtleven.

Regie
Dana Nechushtan
Cast
Daniël Boissevain, Katelijne Damen, Gijs Scholten van Aschat, Peter Paul Muller, Tina de Bruin, Peter Blankenstein, Jan Kooijman, Gijs Blom, Yannick Jozefzoon, Michael Bloos, Hans Doodkorte, Igone de Jongh, Safrien Duijser, Nancy Burer, Elaine Meijerink, Roos Englebert, Nathan Brhane, Louise Gouw.
Release
22.11.2022
Release NL
01.12.2022
Release DVD
18.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Dana Nechushtan | Scenario: Roos Ouwehand |Cast: Elaine Meijerink (Irma), Roos Englebert (Olga), Jan Kooijman (Toby), Gijs Scholten van Aschat (Walter), Daniël Boissevain (Kees), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2022

Olga de Haas was een echte ster in de balletwereld. De balletdanseres uit de jaren zestig en zeventig wordt gezien als één van de beste danseressen in de Nederlandse dansgeschiedenis, zo niet dé beste. Ze was een ware sensatie en kreeg veel publiciteit. Haar privéleven was echter een chaos, en op vierendertigjarige leeftijd overleed ze als gevolg van anorexia en alcoholvergiftiging. Het veelbewogen leven van Olga de Haas is de blauwdruk voor Piece of My Heart, een tragische hommage aan Olga.

Volgens regisseuse Dana Nechushtan is Piece of My Heart een losse interpretatie van het leven van Olga de Haas. Het enige dat Olga in de film gemeen heeft met de echte De Haas is hun talent voor ballet en de naam. Verder lijkt de film meer op Darren Aronofsky's Black Swan maar dan zonder de horror-elementen. In plaats van mentale problemen staat de zusterlijke band tussen Irma en Olga centraal, die door de grote rivaliteit binnen de balletwereld regelmatig gespannen is.

videotrailers & clips