Mickey: The Story of a Mouse
Deze documentaire vertelt over de geboorte en herleving van 's werelds bekendste muis.
play

7,2 details

  • 89 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Mickey Mouse is een van de meest blijvende symbolen in onze geschiedenis. Die drie simpele cirkels krijgen betekenis voor vrijwel iedereen op deze planeet. Mickey is zo alomtegenwoordig in ons leven dat hij onzichtbaar kan lijken, en toch is hij iets wat we allemaal delen, met unieke herinneringen en gevoelens. In de loop van zijn bijna honderdjarige geschiedenis functioneert Mickey als een spiegel, die onze persoonlijke en culturele waarden naar ons terugkaatst.

Alt titel
Mickey: Het Verhaal van een Muis
Regie
Jeff Malmberg
Cast
Eric Goldberg, Andy Warhol, Walt Disney, Robert A. Iger, Calum Dench, Mark Henn, Bret Iwan, Floyd Norman, Lyla Emersen Booker, Innocent Ekakitie, Veda Cienfuegos, Warren Spector, Randy Haycock, Ayah Weitz, Becky Cline, Milton Glaser, Meara Malmberg, Kevin Kern, Carmenita Higginbotham.
Release
19.03.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeff Malmberg | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2022

Drie asymmetrische enigszins afgeplatte bollen. Een grote en daar bovenop twee kleintjes. Het silhouet van Mickey Mouse is een van de bekendste beelden allertijden. Niet voor niets werd de animatiemuis, nota bene tezamen met Adolf Hitler en het Coca Cola-flesje, verkozen tot een van de drie iconen van de vorige eeuw.

En dan te bedenken dat geestelijk vader Walt Disney uit nood met het pientere muisje op de proppen kwam. In de late jaren twintig van de vorige eeuw bezat Walt met zijn broer Roy een kleine animatiestudio in Los Angeles. Toen de zaken slecht gingen werd het duo ook nog eens gedwongen om hun voornaamste figuurtje, Oswald the Rabbit af te staan. Walt bedacht in de trein van Manhattan naar LA de muis en werkte deze samen met animatiekunstenaar Ub Iwerks uit.

videotrailers & clips