State of Alabama vs. Brittany Smith

5,3 details

  • 40 Min
  • Documentaire
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
40 Min Verenigde Staten

Deze documentaire gaat over een vrouw die Alabama's 'Stand Your Ground'-wet gebruikt nadat ze een man heeft gedood die haar naar eigen zeggen gewelddadig te lijf ging.

Regie
Ryan White
Release
10.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Ryan White | Speelduur: 40 minuten | Jaar: 2022

Als Brittany Smith in haar eigen huis wordt mishandeld en verkracht door een kennis, schakelt ze haar broer in voor hulp. Als dezelfde man vervolgens probeert haar broer te wurgen, maakt ze de snelle beslissing hem driemaal met het wapen van haar broer te beschieten. Om te voorkomen dat ze zal worden veroordeeld voor moord, beroept Brittany zich op de 'Stand Your Ground'-wet, op basis waarvan vele mannen al zijn vrijgesproken. Helaas voor Brittany is ze een vrouw en werkt het rechtssysteem in Alabama voor haar net iets anders.

De documentaire State of Alabama vs. Brittany Smith duurt slechts veertig minuten, maar dat is lang genoeg om uiteen te zetten hoe moeilijk het is voor vrouwen in de zuidelijke Amerikaanse staten om wettelijk gelijk te worden behandeld als hun mannelijke medeburgers. Of je het nu wel of niet eens bent met de 'Stand Your Ground'-wet, die het burgers toestaat zich met eventueel dodelijk geweld te verdedigen tegen personen die een direct gevaar vormen voor hun huishouden, het bestaan ervan zou iedereen moeten toestaan ervan gebruik te mogen maken.