The People We Hate at the Wedding
Met een betere opbouw en een grotere climax had deze komedie een moderne klassieker kunnen worden.
play

4,8 details

  • 99 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

In de hilarisch grappige komedie The People We Hate at the Wedding worden de niet functionerende Amerikaanse broers en zussen Alice (Kristen Bell) en Paul (Ben Platt), samen met hun altijd optimistische moeder (Allison Janney), uitgenodigd op de Britse bruiloft van hun vervreemde halfzus Eloise (Cynthia Addai-Robinson) als een kans voor hen om opnieuw contact te maken als - min of meer - volwassenen, en te leren van elkaar te houden zoals ze dat ooit deden.

Regie
Claire Scanlon
Cast
Allison Janney, Tony Goldwyn, Isaach De Bankolé, Lesley Ewen, Julian Ovenden, Kristen Bell, Dustin Milligan, Rufus Jones, Jorma Taccone, John MacMillan, Cynthia Addai-Robinson, Karan Soni, Ben Platt, Emma Davies, Jaxon Goldenberg, Davina Moon, Rich Keeble, Jonny Weldon, Adam Godley, Andrew Daly, Greg Barnett, Brandon Johnston, Lexi Janicek, Milakale Kember, Evelyn Mok, Judith Amsenga, Jesus Revers Ortiz.
Release
18.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Claire Scanlon | Scenario: Wendy Molyneux, Lizzie Molyneux-Logelin | Cast: Allison Janney (Donna), Ben Platt (Paul), Kristen Bell (Alice), Cynthia Addai-Robinson (Eloise), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2022

"Weet je hoe er op elke bruiloft wel een paar van die mensen zijn waar iedereen het nadien over heeft? Deze keer zijn wij die mensen." Aldus Donna, de matriarch in The People We Hate at the Wedding, als haar gezin voor de zoveelste keer uitpuft van een gênante scene. Het is bijna verontschuldigend naar de kijker toe, zeker omdat het boek van Grant Ginder waar dit de verfilming van is, massaal het verwijt kreeg onuitstaanbare personages te hebben. Ditmaal is de verontschuldiging nergens voor nodig; deze personages zijn juist verrukkelijk.

Dat komt door de cast, die gespeend is van een zwakke schakel. Allison Janney, Ben Platt, Kristen Bell en Cynthia Addai-Robinson weten elk precies genoeg humor, emotie en verachtelijkheid in hun personages te stoppen. Ook als het script hun scènes met een traan niet helemaal lekker opbouwt, worden deze gered door de volle overgave van deze acteurs. Het is dan ook ironisch dat hun personages het slechtste in elkaar naar boven halen, maar de acteurs juist het best zijn in groepsverband. Als ze om je aandacht vechten, weet je niet waar je moet kijken.

videotrailers & clips