7,7 details

  • 135 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
135 Min Verenigde Staten

Deze documentaire onderzoekt het kunstenaarschap en de kracht van cinema vanuit een perspectief dat vaak over het hoofd wordt gezien: de Afro-Amerikaanse bijdrage aan films uit het historische tijdperk van de jaren 70. Het is een diepe duik in de impact die dat perspectief had op films en de populaire cultuur, en dient als een ode aan de film, waarin vragen worden gesteld die nooit zijn gesteld, laat staan beantwoord. Cruciale artistieke stemmen, waaronder regisseur Charles Burnett, Samuel L. Jackson, Whoopi Goldberg, Laurence Fishburne, Zendaya en anderen, bieden hun eigen kijk op de makers en films die verblinden en inspireren.

Regie
Elvis Mitchell
Cast
Samuel L. Jackson, Zendaya, Whoopi Goldberg, Laurence Fishburne, Billy Dee Williams, Glynn Turman, Harry Belafonte, Margaret Avery, Charles Burnett, Suzanne De Passe.
Release
09.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Elvis Mitchell | Scenario: Elvis Mitchell | Cast: Margaret Avery, Harry Belafonte, Charles Burnett, Suzanne De Passe, Laurence Fishburne, Whoopi Goldberg, Samuel L. Jackson, Glynn Turman, Billy Dee Williams, Zendaya, e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2022

Voor een cinefiel is er waarschijnlijk niets leukers dan het zien van documentaire over film. Aan aanbod geen gebrek, maar helaas moet je het vaak stellen met wat 'talking heads' en filmaffiches, simpelweg omdat het vertonen van filmfragmenten zorgt voor gedoe met auteursrechten. In Is That Black Enough for You?!? vormt dat helemaal geen probleem, want in meer dan twee uur krijg je een overzicht van de Amerikaanse cinema en vooral met aandacht voor de problemen die daarmee gepaard gingen.

De maker van dit juweeltje is de Amerikaanse filmrecensent Elvis Mitchell, die in cinefiele kringen bijna dezelfde invloed heeft als de legendarische Roger Ebert. Oftewel, een man naar wie geluisterd wordt. In Is That Black Enough for You?!? schetst hij niet alleen de geschiedenis van de zwarte cinema, maar ook hoe het was om als zwarte man naar een film te kijken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Is That Black Enough for You?!?

acties