Vous n'aurez pas ma haine
Franse arthouse die aan je ziel blijft plakken.
play

6,8 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • België
102 Min Duitsland

Op 13 november 2015 vermoorden islamitische terroristen 89 mensen die die avond een concert bijwoonden in Le Bataclan. Hélène Leiris is een van de slachtoffers. De 35-jarige visagiste leidde een gelukkig leven met haar man, Antoine Leiris, een cultuurjournalist. Samen hadden ze een zoontje van 3, Melvil. Na het drama stort Antoines wereld in. De gedachte om zonder zijn vrouw verder te leven is ondraaglijk. Hij schrijft een emotionele open brief aan de moordenaars van zijn vrouw op Facebook. Zijn woorden gaan de wereld rond.

Alt titel
You Will Not Have My Hate
Regie
Kilian Riedhof
Cast
Farida Rahouadj, Christelle Cornil, Frédéric Vonhof, Yannick Choirat, Anne Azoulay, Pierre Deladonchamps, Camélia Jordana, Lucie Aron, Thomas Mustin, Zoé Iorio, Léonard Berthet-Rivière, Sébastien Deleau, Marie-France Abuka, Marcos Adamantiadis, David Vormweg, Yahara Samare, Edouard Michelon, Sabine Cloos.
Release
12.08.2022
Release NL
22.12.2022
Release DVD
19.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Kilian Riedhof| Scenario: Marc Blöbaum | Cast: Pierre Deladonchamps (Antoine Leiris), Zoé Iorio (Melvil Leiris), Camélia Jordana (Hélène Leiris), Thomas Mustin (Alexandre), Christelle Cornil (Julie), Anne Azoulay (Annie), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2022

Rouwverwerking lijkt momenteel behoorlijk in te zijn als filmthema. Onlangs verscheen Vortex van Gaspar Noé en in eigen land had je het met gemengde gevoelens onthaalde Zee van Tijd. Vanuit Frankrijk, ook al is regisseur Kilian Riedhof een rasechte Duitser, komt Vous N'Aurez Pas Ma Haine. Een film die aankomt, want hoe reageer je als je dierbare gezin plotseling uiteengerukt wordt door de doelloze waanzin van een terroristische aanslag?

Het overkomt Antoine Leiries. Terwijl hij samen met zijn babyzoontje thuis blijft, trekt zijn vrouw Hélène er voor een gezellig avondje op uit. Een rockconcert van de Eagles Of Death Metal in de Bataclan moet de visagiste opnieuw wat adrenaline bezorgen, maar een bende extremisten verschanst zich in de zaal. Met negenentachtig genadeloos omvergemaaide onschuldigen is de tol loodzwaar. Als Antoine de onheilspellende journaalberichten op het televisiescherm voorbij ziet flitsen en de telefoontjes naar zijn vrouw angstvallig onbeantwoord blijven, beseft de jonge vader dat hij zich moet voorbereiden op het ergste.

videotrailers & clips