Living (2022)

Stijlvolle remake van geliefde Japanse klassieker.
play

7,5 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Japan
  • Zweden
102 Min Verenigd Koninkrijk

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten.

Regie
Oliver Hermanus
Cast
Bill Nighy, Alex Sharp, Adrian Rawlins, Richard Cunningham, Patsy Ferran, Lia Williams, Michael Cochrane, Zoe Boyle, Oliver Chris, Hubert Burton, Aimee Lou Wood, John Mackay, Celeste Dodwell, Ffion Jolly, Anant Varman, Jonathan Keeble, Jamie Wilkes, Jessica Flood.
Release
21.01.2022
Release NL
29.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Oliver Hermanus | Scenario: Kazuo Ishiguro, Akira Kurosawa | Cast: Bill Nighy (Mr. Wiliams), Aimee Lou Wood (Margaret Harris), Alex Sharp (Peter Wakeling), Adrian Rawlins (Mr. Middleton), Oliver Chris (Mr. Hart), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2022

Zit de wereld te wachten op een remake van Ikiru, de Japanse klassieker uit 1952 van grootmeester Kurosawa? Wel als het zo stijlvol gedaan wordt en Bill Nighy mag schitteren in de hoofdrol. Scenarist Kazuo Ishiguro verplaatste het verhaal van de terminaal zieke kantoorklerk die nog eenmaal wil ervaren hoe het voelt om te leven naar het naoorlogse Londen.

Mr. Wilson is een vastgeroeste ambtenaar tot en met. Als hoofd van zijn departement op een Londens gemeenteloket is hij verantwoordelijk voor het goedkeuren en afwijzen van bestemmingsplannen. Vrijwel ieder verzoek wordt ijselijk stoïcijns afgekeurd, op de grote stapel gelegd dan wel over de schutting gegooid. Zijn medewerkers halen het niet in hun hoofd om hem tegen te spreken - hij is het type dat zonder zijn stem te verheffen diep ontzag inboezemt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Living

acties