Burning Patience
De gestolen naam van dichter Pablo Neruda kan de ware aard van deze Chileense zwijmelfilm nauwelijks verbergen.
play

5,6 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Chili
90 Min Chili

Mario is een jonge visser die ervan droomt dichter te worden. Uiteindelijk krijgt hij een baan als de postbode van Pablo Neruda wanneer de legendarische schrijver uit Chili is verbannen. Zodoende raakt Mario verwikkeld in een wereld van metaforen en verzen om niet alleen zijn wens om schrijver te worden te verwezenlijken, maar ook om Beatriz, de vrouw van zijn dromen, te veroveren.

Alt titel
Ardiente Paciencia
Regie
Rodrigo Sepúlveda
Cast
Daniel Muñoz, Paola Giannini, Trinidad González, Andrew Bargsted, Amalia Kassai, Vivianne Dietz, Claudio Arredondo, Giordano Rossi, Pablo Macaya, Ramón González, Edinson Díaz, Rodolfo Pulgar, Felix Venegas, Roberto Prieto, Katy Cabezas, Bárbara Wilson, Sergio Campos, Martín Zelada.
Release
09.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Rodrigo Sepúlveda| Scenario: Guillermo Calderón | Cast: Andrew Bargsted (Mario), Amalia Kassai (Clarita), Vivianne Dietz (Beatriz), Claudio Arredondo (Neruda), Paola Giannini (Elba) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2022

Isla Negra te Chili, 1969. Zon, zee en een brandende zomerliefde. Voeg Pablo Neruda aan het recept toe en blijkbaar heb je een nieuwe Netflix-film. Ardiente Paciencia gaat alleen niet over de Nobelprijswinnende dichter, maar over zijn smoorverliefde postbode. Het verhaal doet niet onder voor dat van een vakantieromannetje, waarin de personages braaf de balts uitvoeren die al bekend is uit zovele romantische films.

Het liefdesverhaal van de postbode kent al een lange voorgeschiedenis. In 1983 kwam de film Ardiente Paciencia uit van Antonio Skármeta, van wie twee jaar het boek met dezelfde titel verscheen. Vervolgens werd in 1995 de film Il Postino uitgebracht door Michael Radford, die zijn verhaal baseerde op het boek maar de locatie wijzigde van Chili naar Italië.

videotrailers & clips