Kundig gemaakte film maakt het zijn hoofdpersonage wel erg lastig.
play

7,7 details

  • 88 Min
  • Drama
  • Frankrijk
88 Min Frankrijk

Elke dag haast Julie zich van haar werk in een luxehotel in de drukke Parijse binnenstad terug naar het platteland om voor haar twee kinderen te zorgen. Door het onophoudelijke ritme van wassen, strijken, eten klaarmaken, rekeningen betalen, ophalen, afzetten en inkopen doen weet de alleenstaande moeder vaak niet waar haar hoofd staat. Wanneer ze eindelijk een sollicitatiegesprek heeft geregeld voor een baan die meer bij haar ambities past, breekt er een landelijke staking van het openbaar vervoer uit.

Alt titel
Full Time
Regie
Eric Gravel
Cast
Geneviève Mnich, Laure Calamy, Agathe Dronne, Anne Suarez, Cyril Guei, Olivier Faliez, Mareme N'Diaye, Lucie Gallo, Mathilde Weil, Evelyne El Garby Klaï, Céline Perra, Nazareth Agopian, Nolan Arizmendi, Sasha Lemaitre Cremaschi, Dana Fiaque, Irina Muluile, Carima Amarouche, Aymeline Alix.
Budget
$ 3.000.000
Release
02.09.2021
Release NL
29.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Eric Gravel | Scenario: Eric Gravel | Cast: Laure Calamy (Julie Roy), Nolan Arizmendi (Nolan), Sasha Lemaitre Cresmaschi (Chloé), Geneviève Mnich (Madame Lusigny), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2021

Het leven van Julie Roy, het hoofdpersonage uit À Plein Temps, is het beste te vergelijken met een lastige jongleer-act. Iedere dag moet zij haar drukke kinderen verzorgen, in een sjiek hotel de kamers schoonmaken, haar kinderen weer ophalen, eten klaarmaken, en dan begint de hectische dag weer opnieuw. Julie weet de kegels nog net in de lucht te houden, maar één moment van onoplettendheid is genoeg om de act tot een vernederend einde te laten komen.

Dat moment zou wel eens sneller kunnen komen dan gedacht. In Parijs is een staking in het openbaar vervoer gaande, met als gevolg totale ontregeling en chaos. En dat terwijl Julie een sollicitatiegesprek heeft voor een betere baan, zodat zij de dagelijkse schoonwerkzaamheden in het hotel achter haar kan laten. Het is rennen, hopen op het beste en nog harder rennen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

À Plein Temps

acties